Ga naar hoofdinhoud

Zilver voor team NL op WK Mennen

In het Duitse Dreblau heeft het Nederlandse team een zilveren medaille behaald. Het Nederlandse team bestaande uit Geert Dijkhof, Stan van Eijk en Antonie ter Harmsel moest enkel het Hongaarse team voor laten gaan. Stan van Eijk nam naast een zilveren team medaille ook nog een bronzen individuele medaille mee naar huis.

In het laatste onderdeel van dit kampioenschap, het kegeltjes rijden, was Geert Dijkhof de beste Nederlander met een vijfde plaats. Stan van Eijk stuurde zijn tweespan naar een elfde plaats. Hiermee behield hij een klassering in de top drie.

Team NL

Het Nederlandse team vulde elkaar goed aan in het kampioenschap. Antonie ter Harmsel was goed voor het beste Nederlandse resultaat in de dressuur, in de marathon was deze eer weggelegd voor Stan van Eijk en bij het kegeltjes rijden was Geert Dijkhof de beste Nederlander.

Met een eindtotaal van 310,32 strafpunten liet het Nederlandse team Duitsland achter zich en stegen door naar een zilveren medaille. Het Hongaarse team bleek de gedoodverfde winnaar met een eindtotaal van 307,22 seconden.

Bekijk hier de teamuitslag en hier voor de individuele uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook