Ga naar hoofdinhoud

Messenger VA

Messenger VA (Monte Bellini x Darco x Nicias III)

Messenger (v. Monte Bellini) 1,60 m springen. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER APPR4418-13 S
GEBOORTEDATUM 16-5-2013
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
SPORTSTANDSP INT 1.60-GP
STOKMAAT 1.71 m
KLEUR VOS
WFFS geen drager
Fokker
Onbekend

Verrichtingscijfers

*Volgen zodra bekend*

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Messenger VF is een goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat, met een neerwaartse romprichting. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een voldoende lichte hoofd hals verbinding. De hals is horizontaal van vorm en goed van lengte en voldoende van bespiering.  De schouder is ruim voldoende van lengte en steil van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en arm bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is voldoende van lengte, goed van ligging en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien een fractie hol gesteld van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is steil gesteld. De koten voor zijn correct gesteld en achter iets week gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en ruim voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Messenger VF is een zoon van de Bundeschampionat winnaar en GP hengst Monte Bellini. Vader Montender won de bronzen medaille met Marco Kutscher op de Olympische Spelen in 2004 en de gouden medaille op het EK in 2005. De moeder van Messenger, Nec Plus Ultra M-G C Leuze heeft zelf op 1.45m niveau gesprongen.  Zij is een dochter van de BWP-stempelhengst Darco. Darco sprong zelf op het allerhoogste niveau in de sport met Ludo Philipparts. Nec Plus Ultra M-G C Leuze haar dochter Delta VF v. Diarado heeft ook 1.40m gelopen. Twee volle broers van de moeder hebben ook in de sport gelopen, waarbij  Deauville  internationaal 1.60m is geklasseerd en Orpailleur M-G 1.40m is geklasseerd. Vervolgens vinden we in de afstamming de hengsten Nicias III en de volbloed Rantzau.

Onderzoekrapport:
Messenger VF is als jong paard gelicenced bij KWPN-NA en heeft hier aan alle voorwaarden gedaan. In Canada en Amerika zijn ook een tiental nakomelingen beoordeeld. De nakomelingen zijn doorgaans goed ontwikkeld en zouden iets meer bloed kunnen uitstralen in het model, ze staan goed in het rechthoeksmodel, met een wat neerwaartse romprichting.  De hals is goed van lengte en bespiering, en doorgaans is de schoft goed ontwikkeld, waarbij de bovenlijn iets sterker mag zijn. De croupe is doorgaans goed van lengte en ligging. Het fundament is correct gesteld. De stap en draf zijn voldoende ruim, maar zouden iets meer soeplesse moeten hebben. De galop is doorgaans actief, met voldoende ruimte en balans.
Een 2 jarige nakomeling van Messenger uit een Balou du rouet merrie, viel positief op met goed model, veel bloed, welke ook met veel reflexen en goede achterhand techniek sprong.

Messsenger VF is op 9 jr leeftijd succesvol op 1.60 m niveau in de sport. Hij was oa 8e in 1.60 m vijfster in Dublin. Messenger VF heeft van 15 tot en met 21 November in Ermelo gestaan voor zijn vijfdaagse karakter en stalgedrag. Hier zijn geen bijzonderheden geconstateerd.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed

Fok/aanparingsadvies:
Messenger VF kan met name vermogen, instelling en achterhand techniek toevoegen, wel dienen de merries over voldoende bloed te beschikken en niet te neerwaarts gebouwd te zijn.

Moederrapportage:
Nec Plus Ultra is een voldoende ontwikkelde merrie, die goed in het rechthoeksmodel staat met  een neerwaartse romprichting. 
De hals is goed van lengte, vorm en bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is wat steil gelegen.
De rug is wat week, waarbij de lendenen voldoende zijn aangesloten.
De croupe is voldoende lang en licht hellend.
Stand voorbeen is correct, zowel van voor als terzijde.
Het achterbeen is recht gesteld.
De koten zijn correct gesteld
de hoeven zijn correct en goed ontwikkeld.
Het fundament is passend.
De stap is correcte en voldoende van ruimte.
De draf is voldoende ruim, maar zou wat krachtiger kunnen zijn

Nec Plus Ultra heeft op 1.45m niveau gesprongen.

Stokmaat: 1.65m / kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.