Ga naar hoofdinhoud

Messini de F

Cat.nr 181 – Messi de F (Kannan x Carolus II). Foto: Jacquelien van Tartwijk

Messini de F (Kannan x Carolus II)

LEVENSNUMMER 528003201710003
GEBOORTEDATUM 29-5-2017
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 1.71 m
KLEUR ZWARTBRUIN
WFFS geen drager
Fokkers
F. ZUMKEHR
W.A.M. NIJENKAMP

Verrichtingscijfers


Stap 7,00
Draf 7,00
Houding en balans 7,50
Galop (2x) 8,00
Reflexen (2x) 8,00
Techniek (2x) 7,50
Vermogen 8,00
Rijdbaarheid 8,50
Instelling 8,50
Aanleg als springpaard 8,00
Totaal 80,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Messini de F is een goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een iets neerwaartse romprichting. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en voldoende van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is lang en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn voldoende bespierd en voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren frans gesteld. Het achterbeen is iets steil gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Messini de F stamt af van de imponerende springvererver Kannan, die al jaren hoog op de WBFSH-sire ranking staat en die diverse Grote Prijzen en Nations Cups wist te winnen onder Michel Hecart.
De moeder van Messini de F is Cambridge B, een dochter van de Holstein-gekeurde hengst Carolus II die zelf internationaal op Grand Prix-niveau werd uitgebracht onder Thomas Voss. De vroeg gestorven Cambridge B heeft zelf internationaal op 1.30m-niveau gesprongen in de sport. Via grootmoeder Whishbridge B vervolgt de lijn zich met de hengsten Silverstone en de Grand Prix-hengst Glennridge. Polderbridge (v.Glennridge) is naast moeder van het internationaal 1.45m-paard Briljantbridge B (v.Radisson) en het op internationaal 1.40m-uitgebrachte paard History Bridge ‘B’ (v.Zirocco Blue VDL) ook de grootmoeder van Glennbridge B (v.Baltic VDL) die op 1.30m-niveau is uitgebracht in de sport. Uit deze sportrijke Silverbridge stam komt ook het bekende Grand Prix-springpaard Goldenbridge van Wout-Jan van der Schans en Eric van der Vleuten. In de moederlijn zien we vervolgens de hengsten Erdball xx en Farn.

Onderzoekrapport:
Messini de F is een intelligente en comfortabel te rijden hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed tot zeer goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst een goede houding en balans. De galop is actief met een goede ruimte en ruim voldoende lichtvoetig, een goede balans waarbij de hengst goed changeert. Messini de F springt goed met het lichaam naar boven met goede reflexen en ruim voldoende tot veel lichaamsgebruik. Messini de F springt met een goede beentechniek. Messini de F lijkt voorzichtig en toont veel vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Messini de F veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Messini de F kan maat, formaat, vermogen, instelling en rijdbaarheid toevoegen aan de springpaarden fokkerij.

Moederrapportage:
De merrie Cambridge B is overleden.

In de internationale springsport is de merrie Cambridge B, 1.30m geklasseerd.

Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2021). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.