Ga naar hoofdinhoud

Mister Diamond

Mister Diamond (Sir Donnerhall I x First Final)

LEVENSNUMMER 528003201710385
GEBOORTEDATUM 26-4-2017
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP1,1% (LAAG)
STOKMAAT 170 cm
KLEUR DONKERBRUIN
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N)STAL VAN DE SANDE (LIEMPDE), A. De Pauw (Sint-Katelijne-Waver)
FOKKER A. DE PAUW (Sint-Katelijne-Waver)

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Mister Diamond is een goed ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat, met een iets neerwaartse romprichting. Het hoofd is sprekend met een mooi oog. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en ruim voldoende van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en goed aangesloten. De croupe is een fractie hellend, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien iets nauw en een fractie frans gesteld. Het achterbeen is een fractie steil gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en goed gesteld. Het fundament is een fractie fijn ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, ruim voldoende van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:

De zeer sterk verervende Sandro Hit-zoon Sir Donnerhall is de vader van Mister Diamond. Diverse van zijn nakomelingen bereikten reeds de Grand Prix.

First Fina is de moeder van Mister Diamond. Zij is in België geklasseerd in het ZZ-Zwaar en is een dochter van Fürst Heinrich-zoon First Final.

First Fina is de moeder van het Prix St.Georges-paard Amicella (v.Ampère) en zij bracht op haar beurt Vitalis-zoon Valverde, die voor verschillende Duitse stamboeken werd goedgekeurd en kampioen was van Westfalen. Onder Eva Möller was hij in 2019 vierde tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden. First Fina’s moeder Laomie heeft in combinatie met Ehrentusch het Grand Prix-paard Enrico gebracht en daarnaast Z-dressuurpaarden van Real Diamond en Rock Forever. Laomie’s halfboer is het Grand Prix-paard Artemis (v.Florestan), gereden door de Brit Richard Davidson en ook bracht hun moeder Delphine (v.Delphi) nog het Inter II-paard Petit Plaisir 3 (v.Pellegrinus).

Onderzoekrapport:

Mister Diamond is een eerlijke, betrouwbare, iets flegmatieke hengst met een goede instelling. De stap is zuiver, actief en van terzijde gezien zeer goed van ruimte. Van voren gezien is de stap wat nauw. De draf is lichtvoetig, goed van ruimte en heeft een mooie houding. De galop is krachtig, heeft veel houding, en is goed van ruimte. Het voorbeen heeft een goede techniek, het achterbeen zou nog met meer buiging gebruikt mogen worden. Mister Diamond beweegt met veel lichtvoetigheid en een goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Mister Diamond veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:

Mister Diamond kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding, kan de uitstraling verbeteren en lichtvoetigheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

First Fina is een ruim voldoende ontwikkelde aansprekende merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend met een groot oog. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is iets horizontaal aangezet, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en zeer goed van lengte. De schouder is goed van lengte en iets steil van ligging. De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en iets strak aangesloten. De croupe is duidelijk hellend van ligging, duidelijk kort van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is goed van lengte.Het voorbeen is van voren gezien fractie toontredend en van terzijde gezien correct. Het achterbeen is voldoende correct. De koten zijn normaal van lengte en correct gesteld. De hoeven zijn iets smal ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit met goede verzenen. Het fundament is passend ontwikkeld en voos van kwaliteit. De stap is voldoende van ruimte en voldoende van souplesse, het voorbeen wordt duidelijk geheven in de knie en mist schoudervrijheid. De draf is ruim voldoende van ruimte met een goede houding, die iets strak is en een zeer actief ondertredend achterbeen, dat iets meer zou kunnen doorkomen. Het voorbeen wordt met veel schoudervrijheid gebruikt. De galop is goed krachtig, voldoende van ruimte, ruim voldoende gedragen met een voldoende houding. Het achterbeen is zeer actief maar zou meer door het lichaam doorgegeven mogen worden.

First Fina heeft in 2016 bij de IBOP-proef de volgende resultaten behaald:

Stap 5,5 Draf 8,5 Galop 8 Souplesse 8 Houding en Balans 8 Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid 8 Aanleg als dressuurpaard 7,5 Totaal 75,5 punten

In de nationale dressuursport is de merrie First Fina, ZZ-Zwaar geklasseerd.

Stokmaat: 1.70m / Kleur: zwartbruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (oktober 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.