Ga naar hoofdinhoud

Mister Maserati

Mister Maserati (Glock’s Toto jr x Jazz)

LEVENSNUMMER 528003201704027
GEBOORTEDATUM 27-4-2017
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 2,9% (HOOG)
STOKMAAT 166 cm
KLEUR VOS
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N)D. VAN Silfhout (Lunteren), R. Prinsen (Terschuur), VAN DUREN SPORTHORSES (Haps)
FOKKER COMB. BLEEKER (Nijverdal)

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Mister Maserati is een ruim voldoende ontwikkelde hengst die voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend met een mooi oog. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is ruim voldoende van vorm, voldoende van lengte, goed van bespiering en zou nog wat verticaler gesteld mogen zijn. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van lengte, ligging en van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld van voren gezien een fractie frans gesteld. Het achterbeen is een fractie steil gesteld. De koten voor en achter zijn lang en een fractie week gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten breed, goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit met lage verzenen.

Afstamming:

Totilas-zoon Glock’s Toto Jr. heeft reeds drie KWPN-goedgekeurde zonen, Mister Maserati zet de teller op vier. Glock’s Toto Jr. debuteerde dit jaar in de Zware Tour door Nederlands Kampioen te worden onder Edward Gal en ontving direct scores van rond de 80%.

Mister Maserati’s moeder Fille de Reine B elite sport-dr IBOP-dr is geklasseerd in het Z2-dressuur en liep naar een goede IBOP-score van 80,5 punten. Zij is een dochter van topvererver Jazz uit de Zware Tour-merrie Reine B ster preferent prestatie (v.Rubinstein I), die werd uitgebracht door Lotje Schoots. De volle zus van Fille de Reine B, Charismata, is geklasseerd in het ZZ-Licht en hun halbroer Brennus B (v.Diamond Hit) is in Groot-Brittannië uitgebracht in de Prix St.Georges.

De moeder van Reine B, Dola elite preferent prestatie sport-dr is een dochter van Vincent. Zij bracht onder andere de Inter-I-paarden Inca (v.Saros xx), Tsarina B (v.Jazz) en Urchin B (v.Jazz), en een ZZ-Zwaar en Z-dressuurpaard van respectievelijk Rubinstein I en Sit This One Out xx. Daarnaast is ze grootmoeder van onder andere Lichte Tour-paarden Zeno B (v.Don Schufro) en Darius B (v.Jazz) en diverse Z- tot ZZ-Zwaar-paarden.

Onderzoekrapport:

Mister Maserati is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zeer goed taktmatig, actief, krachtig en zeer goed van ruimte. In draf heeft de hengst een goede beentechniek, een goede ruimte met een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is krachtig, bergop met een goede ruimte. Mister Maserati beweegt met veel houding, een goede balans en zeer veel souplesse. De hengst heeft veel schakelvermogen en toont veel aanleg om te sluiten. Als dressuurpaard heeft Mister Maserati veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: matig.

Fok/aanparingsadvies:

Mister Maseratie kan de stap verbeteren en schakelvermogen, aanleg tot sluiten, werkwilligheid en bewerkbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Merries dienen bij voorkeur langgelijnd te zijn.

Moederrapportage:

Fille de Reine B is een voldoende ontwikkelde, aansprekende merrie die ruim voldoende  in het rechthoeksmodel staat, maar iets kortbenig is. Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte met een voldoende lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, iets kort van lengte en goed van bespiering, komt iets diep uit de borst. De schoft is voldoende ontwikkeld en voldoende van lengte. De schouder is goed lengte en goed van ligging. De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld en van terzijde gezien iets hol gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goede verzenen. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De stap is goed van ruimte, actief en zuiver. De draf is van goed ruimte met een goede houding en een goed dragend achterbeen. De galop is krachtig, goed van ruimte en goed gedragen.

Fille de Reine B heeft in 2014 bij de IBOP proef de volgende resultaten behaald:

Stap 8 Draf 8 Galop 8 Souplesse 8,5 Houding en Balans 8 Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid 8 Aanleg als dressuurpaard 8 Totaal 80,5 punten

In de nationale dressuursport is de merrie Fille de Reine B, Z2 geklasseerd.

Stokmaat: 1.65m / Kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (oktober 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.