Ga naar hoofdinhoud

More Legends

More Legends (Four Legends x Fürstenball)

LEVENSNUMMER 528003201707440
GEBOORTEDATUM 4-4-2017
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 2,2% (GEM-HOOG)
STOKMAAT 169 cm
KLEUR ZWART
WFFS geen drager
FOKKERS & GEREGISTREERDE(N)G. Röst-de Groot (STROE), L.J. RÖST (STROE)

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

More Legends is een goed ontwikkelde hengst met uitstraling, die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is een fractie hellend, goed van lengte en goed van  bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien een fractie bokbenig gesteld en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is een fractie sabelbenig gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en goed gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn ruim voldoende ontwikkeld.

Afstamming:

More Legends is de eerste goedgekeurde zoon van Lichte Tour-hengst Four Legends KS, een zoon van de Grand Prix-hengst Wynton (v.Jazz). De naar Canada geëxporteerde keurhengst Wynton was met Madeleine Witte-Vrees jaren succesvol op het hoogste niveau.
De moeder van More Legends is de elite sport-dr IBOP-dr-merrie Glitzy Lady (v.Fürstenball), die geklasseerd is in het ZZ-Licht. Daarnaast haalde ze een zeer hoge IBOP-score van 85,5 punten, waaronder een 9 voor de stap. Haar moeder Iduna ster preferent is een dochter van Esteban (v.Wolfgang), en zij bracht onder andere de in Zweden goedgekeurde Bellagio (v.United). Daarnaast is ze de grootmoeder van het Lichte Tour-paard Wynand (v.San Remo) en een Z-paard van Voice. Uit de moederlijn komt eveneens een ZZ-Zwaar-paard van Michelangelo.

Onderzoekrapport:

More Legends is een elegante, en sympathieke hengst met een goede instelling. De hengst laat zich goed bewerken. De stap is zeer taktmatig, zeer goed schreidend, goed tot zeer goed van ruimte en heeft zeer veel souplesse. De draf is zeer lichtvoetig, en goed van ruimte, het voorbeen heeft een goede techniek en het achterbeen is actief en treedt goed onder. De galop is lichtvoetig, met een goede ruimte en een goede houding. More Legends beweegt met zeer veel lichtvoetigheid, houding, balans en souplesse. Als dressuurpaard heeft More Legends veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:

More Legends kan het dressuurmodel, de uitstraling en de stap verbeteren en lichtvoetigheid, balans en souplesse toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Glitzy Lady is een goed ontwikkelde  merrie die wat meer in het rechthoeksmodel zou mogen staan. Het hoofd is sprekend en lang. De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende  van bespiering. De schoft is hoog en goed ontwikkeld en zou meer lengte mogen hebben. De schouder is goed van lengte en wat schuin van ligging. De rug is ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is hellend van ligging, voldoende van lengte en heeft voldoende bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien wat hol. Het achterbeen is iets steil. De koten zijn ruim voldoende van lengte en steil gesteld. De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met lage verzenen. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De stap is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende van souplesse. De draf is heeft veel ruimte met ruim voldoende houding en een goed ondertredend/dragend achterbeen. Het voorbeen zou wat meer uit de schouder mogen komen. De galop is ruim voldoende krachtig, goed van ruimte, ruim voldoende gedragen met een goede houding.

Glitzy Lady had op het moment van de bezichtiging een blessure aan de achillespees van het linker achterbeen.

Glitzy Lady heeft in 2015 bij de IBOP-proef de volgende resultaten behaald:

Stap 9 Draf 8,5 Galop 8,5 Souplesse 8,5 Houding en Balans 8 Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid 8,5 Aanleg als dressuurpaard 8,5 Totaal 85,5 punten

In de nationale dressuursport is de merrie Glitzy Lady, ZZ-Licht geklasseerd.

Stokmaat: 1.75 m / kleur: zwart

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (oktober 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.