Ga naar hoofdinhoud

Mowgli V.O.D.

Mowgli V.O.D. (Desperado x Jazz)

LEVENSNUMMER 528003201703476
GEBOORTEDATUM 14-5-2017
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 3,4% (ZEER HOOG)
STOKMAAT 175 cm
KLEUR VOS
WFFS geen drager
FOKKERS & GEREGISTREERDE(N) JORG VAN OS (Sprang-Capelle), A.J. VAN OS (SPRANG-CAPELLE)

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Mowgli V.O.D. is een zeer goed ontwikkelde hengst die zeer goed in het rechthoeksmodel staat, met een fractie neerwaartse romprichting. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is lang en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is een fractie hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn royaal ontwikkeld, breed van vorm met lage verzenen.

Afstamming:

De Vivaldi-zoon Desperado staat als vader te boek van Mowgli V.O.D. Met Emmelie Scholtens is Desperado zeer succesvol in de internationale Grand Prix, zo waren ze medeverantwoordelijk voor het teamzilver tijdens het EK in Rotterdam in 2019.

Mowgli V.O.D.’s moeder, de elite preferente IBOP-merrie Zoriana, zij ontving bij haar stamboekopname 85 punten voor haar exterieur, was derde op de NMK en liep naar een IBOP van 90 punten met een 10 voor haar draf. Ook liep ze succesvol in de Pavo Cup als vierjarige, toen ze zevende werd in de finale. Zoriana, zelf Z-geklasseerd, is de moeder van NMK-kampioene Heliana V.O.D. (v.Davino V.O.D.), van KWPN-hengst Kjento (v.Negro) en een Z-dressuurpaard van Lord Leatherdale. Zoriana’s moeder Poriana (v.Juventus) bracht onder andere een ZZ-Zwaar- en een ZZ-Licht-paard van Jazz, en van Vivaldi een ZZ-Licht en Z2-dressuurpaard, alsmede een Z2-paard van Apache. Overgrootmoeder Koriana (v.Rubinstein I) is de moeder van Inter-I-paard Rhapsody (v.Lancet), de Lichte Tour-paarden Uno (v.Jazz) en Zidana (v.Krack C) en nog vijf Z-dressuurpaarden. Ook de vierde moeder Diana (v.Doruto) heeft op haar beurt vijf Z- tot ZZ-dressuurpaarden gebracht.

Onderzoekrapport:

Mowgli V.O.D. is een eerlijke en sensibele hengst met een goede instelling en veel looplust. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte, maar zou nog meer tot schreiden moeten komen. De draf heeft een goede houding, is goed van ruimte, het voorbeen wordt hierin expressief gebruikt, de afloop zou van voren gezien nog wat correcter moeten zijn. In de draf treedt het achterbeen ruim voldoende onder. De galop is krachtig en goed van ruimte, het voorbeen heeft een goede techniek, het achterbeen heeft afdruk en komt ruim voldoende tot dragen. Mowgli V.O.D. beweegt met een goede houding, een goede balans en een goede souplesse. Als dressuurpaard heeft Mowgli V.O.D. veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

In de eerste week van het onderzoek heeft de hengst preventief medicatie voor zijn maag gehad, de hengst heeft geen klachten vertoond.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:

Mowgli V.O.D. kan maat, formaat, uitstraling en front toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Zoriana is een goed ontwikkelde rijtypische merrie die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is ruim voldoende van lengte en correct van ligging. De rug is ruim voldoende van lengte en voldoende van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en voldoende aangesloten. De croupe is fractie hellend van ligging, zeer goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van voren gezien fractie frans gesteld en van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is licht sabelbenig. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. De hoeven zijn voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit met licht ongelijke verzenen. Het fundament is goed ontwikkeld en hard van kwaliteit. De stap is voldoende van ruimte en voldoende van souplesse. De draf is goed van ruimte met een zeer goede houding en een zeer goed ondertredend achterbeen. Het voorbeengebruik is aansprekend. Zoriana heeft veel afdruk en souplesse in de draf. De galop is krachtig, ruim voldoende van ruimte, goed gedragen met een goede houding.

Zoriana heeft in 2007 bij de IBOP proef de volgende resultaten behaald:

Stap 7,5 Draf 10 Galop 9 Souplesse 9 Houding en Balans 9,5 Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid 9 Aanleg als dressuurpaard 9,5 Totaal 90 punten

In de nationale dressuursport is de merrie Zoriana, Z1 geklasseerd.

Stokmaat: 1.70m / Kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (oktober 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.