Ga naar hoofdinhoud

Mr. Cornet de Regor

Cat.nr. 60 – Cornet de Regor DM Z (Cornet Obolensky x Kannan). Foto: Jacquelien van Tartwijk

Mr. Cornet de Regor (Cornet Obolensky x Kannan)

LEVENSNUMMER 056015Z55675717
GEBOORTEDATUM 20-5-2017
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 1.68 m
KLEUR SCHIMMEL
WFFS geen drager
Fokker
W.VAN DE PLASSE

Verrichtingscijfers


Stap 7,00
Draf 7,00
Houding en balans 7,50
Galop (2x) 8,50
Reflexen (2x) 9,50
Techniek (2x) 8,50
Vermogen 8,50
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 9,00
Totaal 86,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Mr. Cornet De Regor is een ruim voldoende ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. De hengst heeft een sprekend hoofd. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is voldoende van vorm, voldoende van lengte en voldoende van bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en voldoende van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en voldoende bespierd. De lendenen zijn voldoende bespierd en zouden meer aangesloten moeten zijn. De croupe is hellend van ligging, voldoende van lengte en voldoende van bespiering. De broekspier is voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien frans gesteld. Het achterbeen is sabelbenig gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, ruim voldoende van vorm en ruim voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Twee sterke verervers vinden we terug als vader en moedersvader van Mr. Cornet De Regor. Vader Cornet Obelensky was samen met Marco Kutscher jaren zeer succesvol op het allerhoogste niveau in de sport. Mr. Cornet De Regor’s grootvader van moederskant is eveneens een springpaardenvererver. De bij het KWPN erkende Kannan heeft zich met zijn indrukwekkende sportcarrière alsmede zijn fokkerijresultaten bewezen. Grootmoeder Centa de Muze (v.Cento) bracht al meerdere zeer succesvolle internationale springpaarden. Zo dient zij als moeder van de internationale 1.60m-paarden Freestyle De Muze (v.Lord Z) en Horizon De Regor (v.Obourg). Daarnaast bracht Centa de Muze de internationale 1.50m-paarden EMS Inri De Regor (v.Lord Z) en Kerly De Regor (v.Darco), alsmede twee 1.45m-paarden van Darco en Elvis Ter Putte en een Lord-Z-nazaat die op 1.35m-niveau wordt uitgebracht. De moederlijn vervolgt met de merrie Walloon de Muze, deze Nabab De Reve-dochter heeft zelf op het hoogste niveau in de sport gepresteerd. Walloon de Muze bracht naast het internationale 1.60m-springpaard Toupie De La Roque (v.Kannan) meerdere internationale sportpaarden van Kannan en Cento die op 1.50m-niveau uitgebracht zijn in de sport. Uit deze Querly-Chin lijn doordrenkt met sport en prestatie, komen naast vele op internationaal niveau-presterende paarden ook goedgekeurde hengsten. Waaronder de bij Zangersheide gekeurde Million Dollar (v.Plot Blue) en de door het BWP-gekeurde Mithras De Regor (v.Elvis Ter Putte) en Odarco Van Het Schaeck (v.Darco).

Onderzoekrapport:
Mr. Cornet De Regor is een eerlijke en goed te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is voldoende van ruimte en voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst ruim voldoende tot een goede houding en balans. De galop is actief met een goede ruimte en buiging in het achterbeen, een goede balans waarbij de hengst wisselend changeert. Mr. Cornet De Regor springt zeer goed met het lichaam naar boven met zeer goede reflexen en veel lichaamsgebruik. Mr. Cornet De Regor springt met een goede beentechniek. Mr. Cornet De Regor lijkt heel voorzichtig en toont veel tot zeer veel atletisch vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Mr. Cornet De Regor zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een heel goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Mr. Cornet De Regor kan springkwaliteiten en met name de reflexen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Ohaj de Regor de Muze is een zeer goed ontwikkelde aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en zeer goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en goed van ligging.
De rug is goed van lengte en voldoende van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en voldoende aangesloten.
De croupe is iets hellend van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien iets hol.
Het achterbeen is steil gesteld.
De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld.
De hoeven zijn gelijk, goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met normaal verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is zuiver, goed van ruimte en goed van souplesse.
De draf is zeer goed van ruimte met een zeer goede houding en een zeer goed ondertredend achterbeen.
De galop is krachtig, goed van ruimte, goed gedragen met een goed houding.

Stokmaat: 1.75m / Kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2021). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.