Ga naar hoofdinhoud

My Blue Hors Santiano

My Blue Hors Santiano (Sezuan x Romanov)

LEVENSNUMMER 208333DW1702762
GEBOORTEDATUM 5-5-2017
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 1,6% (LAAG-GEM)
STOKMAAT 171 cm
KLEUR BRUIN
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N)BLUE HORS APS (RANDBOL)
FOKKER STRAIGHT HORSE APS (ALLEROED)

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

My Blue Hors Santiano is een goed ontwikkelde moderne hengst met veel uitstraling die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is lang en schuin gelegen. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en goed gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:

De vader van My Blue Hors Santiano is Sezuan, de zoon van de kampioen van de KWPN Stallion Show Blue Hors Zack. Blue Hors Zack is al enige jaren zeer succesvol op het hoogste niveau onder de Deen Daniel Bachmann Andersen, zo was het duo tiende tijdens de WEG in 2018 in Tryon en vierde tijdens de Wereldbekerfinale een jaar later in Göteborg. Tijdens het EK in Rotterdam werden ze vijfde.

Sezuan is dit jaar uitgeroepen tot Hengst van het Jaar in Denemarken, nadat hij drie keer Wereldkampioen Jonge Dressuurpaarden werd.

Romanik, de moeder van My Blue Hors Santiano, is een dochter van Blue Hors Romanov (v.Rohdiamant), die jarenlang onder Hans Peter Minderhoud succes boekte in de Grand Prix. Zo wonnen ze teamzilver op het EK in Herning. Romanik is de moeder van de KWPN-erkende Glock’s Zonik (v.Blue Hors Zack), die met Edward Gal onder andere vierde werd tijdens het EK in Rotterdam en daar teamzilver won. Daarnaast bracht ze zijn volle broer, het Grand Prix-paard Zackonic van de Amerikaan Christopher Hickey. Romanik’s moeder Dunja stamt af van Grand Prix-hengst en topvererver Don Schufro (v.Donnerhall).

Onderzoekrapport:

My Blue Hors Santiano is een evenwichtige, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en ruim voldoende van ruimte. De draf heeft veel cadans, is goed van ruimte, heeft een goede balans en zeer veel schakelvermogen. Het achterbeen zou een fractie meer buiging mogen hebben. De galop is bergop met een goede ruimte, zeer veel afdruk en toont zeer veel aanleg tot sluiten. My Blue Hors Santiano beweegt met een zeer goede houding, zeer veel balans en veel tot zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft My Blue Hors Santiano zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:

My Blue Hors Santiano kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding, daarnaast kan hij het dressuurmodel en de galop verbeteren. Hij kan bewegingstechniek en de aanleg tot sluiten toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Romanik is een ruim voldoende ontwikkelde aansprekende merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend met een mooi oog. De nek is ruim voldoende van lengte met een correct hoofd-halsverbinding. De hals is zeer goed van vorm, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De rug is ruim voldoende van lengte en voldoende van bespiering. De lendenen zijn voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is normaal van lengte. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn lang en iets week gesteld. De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met normale verzenen. Het fundament is passend ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De stap is actief, ruim voldoende van ruimte en goed van souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte met voldoende houding en een ruim voldoende ondertredend achterbeen. De galop is voldoende krachtig, ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende gedragen.

De merrie Romanik is gestationeerd in Denemarken. In verband met de uitbraak van COVID-19 is dit rapport opgesteld op basis van foto- en videomateriaal.

Stokmaat: 1.68m / Kleur: zwartbruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (oktober 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.