Ga naar hoofdinhoud

My Choice

My Choice (Invictus x For Pleasure)

14 My Choice (Invictus x For Pleasure) Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201707097
GEBOORTEDATUM 30-4-2017
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 166 cm
KLEUR BRUIN
GEREGISTREERDE(N) R. BRIL (Westendorp), TH.H.W. TEN BRINKE (VARSSEVELD)
Fokker(s)

R. BRIL Westendorp

Verrichtingscijfers


Stap 7,00
Draf 6,00
Houding en balans 6,50
Galop (2x)7,50
Reflexen (2x)8,00
Techniek (2x)7,50
Vermogen 8,00
Rijdbaarheid 7,50
Instelling 7,50
Aanleg als springpaard 7,50
Totaal 76,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2020
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

My Choice is een ruim voldoende ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. De hengst heeft een sprekend hoofd. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn voldoende bespierd en voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn ruim voldoende ontwikkeld, ruim voldoende van vorm en voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:

My Choice komt uit de eerste jaargang van Invictus, die onder de Brit Ronnie Jones op internationaal 1.35m-niveau springt. Zijn vader El Salvador (v.Vigaro) werd met zeer hoge cijfers ingeschreven in het stamboek en is in de internationale springsport uitgebracht door de Belg Jerome Guery.

De moeder van My Choice is Best Choice, afstammend van de springpaardenvererver For Pleasure die zelf onder Lars Nieberg en Marcus Ehning teamgoud won tijdens de Olympische Spelen.

Haar moeder Volumia sport-spr (v.Nabab de Reve) sprong in Amerika op 1.45m-niveau en is een dochter van het Grand Prix-springpaard Freelady prestatie sport-spr (v.Burggraaf), in de sport bekend als Burggravin, van Roelof Bril. Freelady bracht zelf onder andere het Grand Prix-paard Zenzero (v.Kashmir van Schuttershof) van Felipe Ramos Guinato en internationale springpaarden van Nabab de Reve en Phin Phin. Ze is de grootmoeder van de KWPN-erkende Darry Lou (v.Tangelo van de Zuuthoeve) die met Beezie Madden Grand Prix geklasseerd is en de Grand Prix van Calgary won, en van internationale springparden van Tangelo van de Zuuthoeve en Canturo. Ze is de overgrootmoeder van de KWPN-hengst F-One USA (v.Toulon), die met Ben Maher op het hoogste niveau springt.

Onderzoekrapport:

My Choice is een dominante en snel afgeleide hengst, met ruim voldoende instelling. De hengst laat zich ruim voldoende bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. De draf is beperkt van ruimte en balans. De galop is lichtvoetig en ruim voldoende van ruimte. In beweging heeft de hengst voldoende tot ruim voldoende houding en balans. My Choice springt met goede reflexen en goed met het lichaam omhoog. De hengst springt met een wisselende voorbeentechniek, is wisselend in zijn lichaamsgebruik en maakt de sprong ruim voldoende tot goed af. My Choice lijkt voorzichtig en toont ruim voldoende tot veel vermogen. Als springpaard heeft My Choice ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
My Choice kan reflexen en voorzichtigheid toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Best Choice is een voldoende ontwikkelde, aansprekende merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat met een iets neerwaartse romprichting. 

Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.

De nek is ruim voldoende van lengte met een ruim voldoende lichte hoofd-halsverbinding.

De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering.

De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte.

De schouder is goed van lengte en Iets steil van ligging.

De rug is voldoende van lengte en arm van bespiering.

De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.

De croupe is hellend van ligging, kort van lengte en goed van bespiering. 

De broekspier is voldoende van lengte.

Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien iets hol.

Het achterbeen is correct gesteld. 

De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld.

De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goede verzenen.

Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

De stap is actief en voldoende van ruimte.

De draf is actief met voldoende ruimte.

De galop is ruim voldoende van ruimte, actief met een goede balans.

Stokmaat: 1.61m / Kleur: vosDit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.