Ga naar hoofdinhoud

Nalegro 

Nalegro (Painted Black x Negro)

Nalegro (Painted Black x Negro) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201802861
GEBOORTEDATUM 5-4-2018
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 2,4% (GEM-HOOG)
STOKMAAT 1.70 m
KLEUR ZWART

Verrichtingscijfers

Stap (2x) 8,50
Draf (2x) 8,50
Galop (2x) 9,00
Souplesse 8,00
Houding en balans 8,00
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,50
Aanleg als Dressuurpaard 8,50
Totaal 85,00
Plaatsing –
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Nalegro is een goed ontwikkelde, sympathieke hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend en een fractie lang. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is voldoende van vorm en lengte, ruim voldoende van bespiering en komt wat diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is voldoende van lengte en zeer goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is hellend, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, maar iets onderstandig. Het voorbeen is van voren gezien een fractie toontredend. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en goed gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, ruim voldoende van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
In de afstamming van Nalegro verenigingen Olympische genen zich. Zo staat de Gribaldi-zoon Painted Black als vader te boek van Nalegro. De preferente Painted Black heeft zeer succesvol gepresteerd op hoogste niveau in de dressuursport en nam deel aan de Olympische Spelen in Londen met de Spaanse Morgan Barbançon. Nalegro’s moeder, de ster PROK-merrie Jalegrofleur, stamt af van de preferente vererver Negro. Jalegrofleur is de volle zus van de wereldbekende Valegro (v. Negro), tweevoudig individueel Olympisch gouden medaillewinnaar met Charlotte Dujardin. De moeder van Jalegrofleur en Valegro is de keur-merrie Maifleur, een dochter van Gerschwin. Maifleur is de grootmoeder van internationaal Intermediair-I paard U-Genius (v. Utopia). Overgrootmoeder Weidyfleur, een keur-merrie van de preferente Heidelberg, bracht een 1.30 m-springpaard en een Z2-dressuurpaard.

Onderzoekrapport:
Nalegro  is een eerlijke en ijverige hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is goed van takt en ruimte, heeft een zeer goede activiteit en is krachtig. In draf heeft de hengst zeer veel afdruk, een ruim voldoende tot goede ruimte en een zeer goed actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is zeer krachtig, met veel sprong, afdruk en een goede ruimte. Nalegro toont schakelvermogen en laat bij momenten zien aanleg te hebben om te sluiten. Nalegro beweegt met veel souplesse, ruim voldoende houding en een zeer goede balans. Als dressuurpaard heeft Nalegro veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Tijdens het onderzoek is een geringe weke delen zwelling waargenomen, aan de achterzijde van het linker achterbeen ter hoogte van het bovenste deel van het pijpbeen. De hengst heeft hier geen hinder van ondervonden.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Nalegro kan looplust verbeteren en afdruk en het schakelvermogen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Jalegrofleur is een goed ontwikkelde merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. De merrie zou rijtypischer gebouwd mogen zijn en meer uitstraling kunnen hebben.
Het hoofd is voldoende sprekend.
De nek is een fractie kort van lengte met een voldoende hoofd-halsverbinding.
De hals is ruim voldoende van vorm, iets kort van lengte en voldoende van bespiering.
De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is ruim voldoende van lengte en een fractie steil van ligging.
De rug is normaal van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en iets strak.
De croupe is hellend van ligging, iets kort van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien licht frans gesteld en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is een fractie steil.
De koten zijn normaal van lengte en steil gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met correcte verzenen.
Het fundament is royaal ontwikkeld en wat voos van kwaliteit.
De stap is voldoende van ruimte en voldoende van souplesse.
De draf is voldoende van ruimte met een normale houding en een voldoende ondertredend/dragend achterbeen. Het voorbeen is een fractie strak.
De galop is ruim voldoende krachtig, ruim voldoende van ruimte, voldoende gedragen met een ruim voldoende houding.

Stokmaat: 1.68m / Kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.