Ga naar hoofdinhoud

Nashville Star

Nashville Star (Desperados x Westpoint)

Nashville Star (Desperados x Westpoint) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201803607
GEBOORTEDATUM 1-5-2018
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 1,9% (LAAG-GEM)
STOKMAAT 1.67 m
KLEUR ZWART
WFFS in onderzoek

Verrichtingscijfers


Stap (2x) 9,50
Draf (2x) 8,50
Galop (2x) 8,50
Souplesse 8,50
Houding en balans 8,50
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 9,00
Aanleg als Dressuurpaard 8,50
Totaal 87,50
Plaatsing –
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Nashville Star is een goed ontwikkelde chique hengst met veel uitstraling die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en correct van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en een fractie week. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en aangesloten. De croupe is goed van lengte en ligging en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van voren en terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn lang en week gesteld. Het fundament is passend, wel iets fijn ontwikkeld en hard van kwaliteit. De voeten zijn ruim voldoende ontwikkeld, ruim voldoende van vorm en van kwaliteit. De verzenen zijn ruim voldoende ontwikkeld en een fractie ondergeschoven.

Afstamming:
Nashville Star is de eerste bij het KWPN-gekeurde zoon van Desperados FRH, die onlangs de top-10 van de WBFSH-ranking binnen kwam. Deze internationale Grand Prix-hengst werd succesvol uitgebracht op de Olympische Spelen in zowel Londen als Rio de Janeiro onder Kristina Bröring-Sprehe. Nashville Star zijn moeder Ezrasijgje is een ster-merrie van de Grand Prix keurhengst Westpoint. Verder in de pedigree van Nashville Star vinden we de predicaatrijke merrie Rasijgje. Rasijgje is een elite, preferent, prestatie, sport-(dr), PROK-dochter van de hengst Montecristo, deze merrie is zelf op ZZ-Zwaar-niveau uitgebracht in de dressuursport. Rasijgje dient als moeder van de volgende sportpaarden; het Zware Tour-paard Walskoning (v. Jazz), het ZZ-Licht-paard Barleduc (v. Rubin Royal), alsmede één Z2 en één Z1 geklasseerd-dressuurpaard. De moederlijn van Nashville Star vervolgt met de preferente hengst Flemmingh. Diens dochter is de prestatie-merrie Lesijgje, die meerdere Z-geklasseerde dressuurpaarden voortbracht in combinatie met de hengsten Metall en Havidoff.

Onderzoekrapport:
Nashville Star is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel looplust, zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zeer goed van takt, actief, krachtig en zeer goed van ruimte en lichaamsgebruik. De draf is actief met een zeer goede beentechniek, een goede afdruk en is goed van ruimte. Het voorbeen heeft veel schoudervrijheid en het achterbeen komt zeer goed tot dragen. De galop heeft een zeer goede beentechniek, is krachtig en bergop gesprongen met een goede ruimte. Nashville Star beweegt met veel houding, een zeer goede balans en veel tot zeer veel souplesse. De hengst heeft veel schakelvermogen. Als dressuurpaard heeft Nashville Star veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Nashville Star kan bewegingstechniek en lichtvoetigheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij en de stap en de rijdbaarheid verbeteren.

Moederrapportage:
Ezrasijgje is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend.
De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en voldoende van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en goed van ligging.
De rug is ruim voldoende van lengte en voldoende van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is hellend van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is iets lang. 
De koten zijn goed van lengte en zowel voor als achter iets week gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goede verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is ruim voldoende van ruimte.
De draf is goed van ruimte met een goede houding en een goede balans.
De galop is ruim voldoende krachtig, goed van ruimte, met een goede balans en lichtvoetig.

Stokmaat: 1.68m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.