Ga naar hoofdinhoud

Neil

32 Neil (Governor x Vivaldi) Foto: Jacquelien van Tartwijk

Neil (Governor x Vivaldi)

LEVENSNUMMER 528003201811057
GEBOORTEDATUM 25-5-2018
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP3,4% (ZEER HOOG)
STOKMAAT 1.68 m
KLEUR VOS
WFFS geen drager
Fokker
Ad VALK

Verrichtingscijfers


Stap (2x) 9,00
Draf (2x) 7,50
Galop (2x) 9,00
Souplesse 8,00
Houding en balans 8,00
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,00
Aanleg als Dressuurpaard 8,00
Totaal 83,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Neil is een goed ontwikkelde hengst, die goed in het rechthoeksmodel staat en uitstraling heeft. Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is ruim voldoende van lengte en van vorm, de hals zou daarbij nog wat meer opwaartse welving kunnen tonen. De schouder is ruim voldoende van lengte en een fractie steil van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en van bespiering. De lendenen zijn sterk bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier zou wat langer door mogen lopen. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is steil gesteld. De koten voor zijn ruim voldoende van lengte en een fractie steil gesteld. De koten achter zijn ruim voldoende van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
In premiehengst Neil komen twee zeer succesvolle Nederlandse sportstammen samen. Neil is een zoon van Governor, de zoon van de spraakmakende tophengst Totilas. Governor debuteerde onlangs succesvol in de internationale Grand Prix onder Adelinde Cornelissen. Met Neil heeft Governor zijn vierde gekeurde zoon bij het KWPN, waardoor hij niet alleen in de sport maar ook in de fokkerij van zich laat horen.
De moeder van Neil is Fanita, een keur IBOP sport (dr)-merrie van de preferente hengst Vivaldi, die opviel op de keuringen en momenteel hoge ogen gooit in de sport. Zo ontving ze bij haar stamboekopname 90 punten voor haar exterieur en 95 punten voor haar beweging, was zesde op de NMK en liep naar een IBOP van maar liefst 95 punten met een 10 voor haar draf. Ook liep ze zeer succesvol in de Pavo Cup als vierjarige, hier was ze de onbetwiste winnares. Fanita is zelf internationaal geklasseerd op Prix St. Georges-niveau. Fanita’s moeder is de elite preferente prestatiemerrie Sarita (v.Havidoff) die zelf in het Z1 uitgebracht is. Zij bracht eveneens in combinatie met Vivaldi al meerdere succesvolle sportpaarden, waaronder de KWPN-gekeurde internationale Grand Prix-hengst Desperado, de internationaal Grand Prix-geklasseerde Chinook en de Z-geklasseerde paarden Evita en Jazzboy. Verder bracht ze een internationaal intermediair I-paard van Sir Sinclair en een Z-paard van Telex. De moederlijn van Neil vervolgt met de stermerrie Nikita, een dochter van de preferente dressuurverver Ferro. Deze Nikita is de moeder van het ZZ-Licht-dressuurpaard Arwin (v.Trento B).

Onderzoekrapport:
Neil is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, zeer goed van ruimte en goed van lichaamsgebruik. De draf is goed van takt en ruim voldoende van ruimte. Het achterbeen wordt ruim voldoende ondergebracht, maar moet nog meer kracht ontwikkelen. De galop is krachtig, bergop en goed van ruimte. In beweging heeft Neil veel souplesse, een zeer goede houding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Neil veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Neil kan de stap en galop verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Fanita is een goed ontwikkelde zeer aansprekende merrie die zeer goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend
De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, zeer goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is ruim voldoende van lengte en goed van ligging.
De rug is goed van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn sterk bespierd en goed aangesloten.
De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is ruim voldoende van lengte.
Het voorbeen is van voren en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn goed van lengte en goed gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met passende verzenen.
Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en hard van kwaliteit.
De stap is zeer goed van ruimte en goed van souplesse.
De draf is zeer goed van ruimte met een zeer veel houding en een goed ondertredend/dragend achterbeen. Het voorbeen is opvallend expressief.
De galop is zeer krachtig, goed van ruimte, zeer goed gedragen met een veel houding. Het achterbeen is actief en springt zeer goed onder.

De merrie Fanita is gestationeerd in Zweden. In verband met de uitbraak van COVID-19 is dit rapport opgesteld op basis van eerdere bevindingen, foto- en videomateriaal.

Fanita heeft in 2014 bij de IBOP proef de volgende resultaten behaald:
Stap 9 Draf 10 Galop 9,5 Souplesse 9,5 Houding en Balans 9,5 Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid 9,5 Aanleg als dressuurpaard 9,5 Totaal 95 punten.

In de nationale dressuursport is de merrie Fanita, PSG geklasseerd.

Stokmaat: 1.68m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2021). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.

Neill (Governor x Vivaldi) – Foto: Jacquelien van Tartwijk