Ga naar hoofdinhoud

Network 

Network (Just Wimphof x Negro)

Network (Just Wimphof x Negro) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201805393
GEBOORTEDATUM 4-6-2018
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 2,8% (HOOG)
STOKMAAT 1.65 m
KLEUR DONKERBRUIN

Verrichtingscijfers

Stap (2x )8,00
Draf (2x) 7,50
Galop (2x) 8,00
Souplesse 7,50
Houding en balans 7,50
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,00
Aanleg als Dressuurpaard 7,50
Totaal 77,50
Plaatsing –
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Network is een ruim voldoende ontwikkelde sympathieke hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, maar iets onderstandig. Van voren gezien is het voorbeen correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn ruim voldoende van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
De Niro-zoon Just Wimphof staat als vader te boek van Network. Just Wimphof heeft meerdere malen deelgenomen aan het WK Jonge Dressuurpaarden en presteert momenteel succesvol in het ZZ-Zwaar. Ook in de fokkerij bewijst Just Wimphof zichzelf, met Network krijgt hij zijn derde zoon goedgekeurd bij het KWPN. De moeder van Network is Keyveniz Texel, een dochter van de preferente Negro die zowel zelf als via zijn goedgekeurde zonen en kleinzonen al een grote bijdrage heeft geleverd aan de fokkerij. Keyveniz Texel bracht via embryotransplantatie in 2018 vier nakomelingen. Naast de goedgekeurde Network tekende ze ook voor het moederschap van twee NMK-merries. Grootmoeder Veniz (v. Krack C) is een preferent, prestatie, PROK-merrie en tevens moeder van de bij het KWPN gekeurde Enzo Ferrari (v. Painted Black). Daarnaast bracht Veniz twee Z2-dressuurpaarden. De moederlijn vervolgt via de sport-(dr) merrie Regaliz met de preferente vererver Jazz en de hengsten Investment en Nabuur.

Onderzoekrapport:
Network is een eerlijke en evenwichtige hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, resoluut en goed van ruimte. In draf heeft de hengst veel takt, een ruim voldoende ruimte en een actief ondertredend achterbeen dat ruim voldoende tot dragen komt. De galop is ruim voldoende tot goed van sprong en goed van ruimte. In alle drie de gangen zou het voorbeen met meer schoudervrijheid weggezet mogen worden. Network beweegt met ruim voldoende tot veel souplesse, ruim voldoende houding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Network ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: matig.

Fok/aanparingsadvies:
Network kan de rijdbaarheid verbeteren en evenwichtigheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Keyveniz Texel is een goed ontwikkelde merrie , met een opwaartse romprichting. Ze staat goed in het rechthoeksmodel.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is ruim voldoende van vorm,  goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is ruim voldoende van lengte en normaal van ligging.
De rug is goed van lengte en voldoende van bespiering.
De lendenen zijn voldoende bespierd en iets week aangesloten.
De croupe is hellend van ligging en zou wat langer mogen zijn.
Het voorbeen is van voren gezien een fractie toontredend en van terzijde gezien een fractie hol.
Het achterbeen is steil gesteld.
Het voorbeen en het achterbeen zijn steil gekoot.
De hoeven zijn iets smal van vorm met normale verzenen.
Het fundament is iets fijn ontwikkeld en hard van kwaliteit.

De merrie Keyveniz Texel heeft op jonge leeftijd een ernstig ongeval gehad. Zij is kort voor haar overlijden op 3 jarige leeftijd wel op exterieur beoordeeld. Ten gevolge van haar blessure was zij niet in staat om zich optimaal in beweging te tonen. Deze exterieur beschrijving is gemaakt op de toentertijd verkregen informatie.

Stokmaat: 1.75m / Kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.