Ga naar hoofdinhoud

Never Lose van de Wolfsakker 

Never Lose van de Wolfsakker (Lector van den Bisschop x Tolano van ’t Riethof)

Never Lose van de Wolfsakker (Lector vd Bisschop x Tolano van ’t Riethof) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201810251
GEBOORTEDATUM 8-5-2018
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER REG. A D-OC
STOKMAAT 1.73 m
KLEUR BRUIN
WFFS in onderzoek

Verrichtingscijfers

Stap 7,00
Draf 6,50
Houding en balans 7,50
Galop (2x) 7,00
Reflexen (2x) 7,50
Techniek (2x) 7,50
Vermogen 7,50
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 7,50
Totaal 75,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Never Lose is een zeer goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoek model staat. Het hoofd is iets lang. De nek is goed van lengte met een goede hoofd hals verbinding. De hals is voldoende van vorm, voldoende lengte en ruim ruim voldoende bespiering. De schouder is goed van lengte en ruim voldoendeligging. De schoft is goed ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is lang. De koten voor en achter zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Never lose is een nakomeling van de hengst Lector van den Bisschop een hengst die op dit moment actief is in de sport op 1.55m  niveau onder het zadel van Koen Vereecke. Aan moeders kant zien we een indrukwekkende sportstam. Moeder Watch me van de Wolfsakker is een Tolano van ’t Riethof (v. Chin Chin) merrie uit Barones (v. Nimmerdor). Barones is een zus van de vele succesvolle Nimmerdor merries uit de merrie Passe (v. Erdball). Barones zelf bracht maar liefst 5 paarden die actief zijn op 1.40m  niveau of hoger. Het 1.40m  springpaard Freestlye van de Wolfsakker (v. Querlybet hero), 1.45m  springpaard Freluche de Muze (v. Vigo D’arsouilles), het 1.50m  springpaard Homer de Muze (v. Nabab de Reve), het 1.45m  springpaard Isolde de Muze (v. Nabab de Reve) en de bekendste uit deze moeder is zonde meer Gancia de Muze (v. Malito de Reve) die onder het zadel van Niels Bruynseels succesvol was op 1.60m  niveau en al vele overwinningen boekte op 5* niveau. Barones is de tweede moeder van het 1.50m  springpaard en goedgekeurde hengst Lux V (v. Lux Z) en van 1.60m  springpaard Wivau M (v. Niveau). Verder zien we in de stam nog een groot aantal succesvolle springpaarden terug, zoals; 1.60m  springpaard Lancelot (v. Voltaire) die op het hoogste niveau uit kwam onder het zadel van Pieter Koopmans, 1.60m  springpaard Rochester (v. Calvin Z), 1.60m  springpaard Socratess II ( v. Calvados), 1.50m  springpaard Wimbledon (v. Calvados), 1.60m  springpaard Valetto (v. Indoctro), 1,50 springpaard Vancouver (v. Calvados), 1,50 springpaard Washington (.v Calvados), 1.60m  springpaard Welldone (v. Calvados), 1.60m  springpaard Zinesse (v. Guidam).

Onderzoekrapport:
Never Lose is een ongecompliceerde en comfortabel te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst ruim voldoende houding en balans. De galop is voldoende actief met ruim voldoende ruimte en ruim voldoende balans waarbij het achterbeen meer buiging zou moeten hebben.  Never Lose springt ruim voldoende tot goed met het lichaam naar boven met ruim voldoende reflexen en ruim voldoende tot veel lichaamsgebruik. Never Lose springt met een ruim voldoende voorbeentechniek en met een voldoende achterhand techniek.  Never Lose lijkt voorzichtig en toont ruim voldoende tot veel vermogen en overzicht. Als springpaard heeft hij ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: .

Fok/aanparingsadvies:
Never lose kan rijbaarheid en instelling toevoegen.

Moederrapportage:
Watch me vd Wolfsakker is een goed ontwikkelde, aansprekende merrie, met een iets neerwaartse romprichting, die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is voldoende sprekend met een mooi groot oog.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en goed van ligging.
De rug is een fractie week, voldoende van lengte en voldoende van bespiering.
De lendenen zijn voldoende bespierd en voldoende aangesloten.
De croupe is recht van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien een fractie hol gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn voldoende van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn voldoende ontwikkeld en voldoende van kwaliteit met goede verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is voldoende van ruimte.
De draf is voldoende van ruimte, lichtvoetig met een voldoende houding en een voldoende balans.
De galop is voldoende krachtig, ruim voldoende van ruimte, met een voldoende balans en ruim voldoende lichtvoetig.

Stokmaat: 1.65m / Kleur: donkerbruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.