Ga naar hoofdinhoud

New Dreams

New Dreams (Jerveaux x Dream Boy)

New Dreams (Jerveaux x Dream Boy) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201807988
GEBOORTEDATUM 19-5-2018
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 3,1% (HOOG)
STOKMAAT 1.65 m
KLEUR DONKERE VOS

Verrichtingscijfers

Stap (2x) 8,50
Draf (2x) 8,00
Galop (2x) 8,00
Souplesse 8,50
Houding en balans 8,00
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,50
Aanleg als Dressuurpaard 8,50
Totaal 82,50
Plaatsing –
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
New Dreams is een ruim voldoende ontwikkelde, jeugdige hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is ruim voldoende van vorm, voldoende van lengte, ruim voldoende van bespiering, maar komt diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en aangesloten. De croupe is een fractie hellend, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien frans gesteld. Het achterbeen is een fractie lang en sabelbenig. De koten voor en achter zijn ruim voldoende van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en hard van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
New Dreams is de eerste bij het KWPN gekeurde zoon van Jerveaux, de interessant gefokte Ferdeaux-zoon die met hoge cijfers zijn verrichtingsonderzoek heeft afgesloten. De moeder van New Dreams is de ster-merrie Jillz, een dochter van Dream Boy die in de internationale Grand Prix succesvol wordt uitgebracht door Hans Peter Minderhoud en tevens zijn bijdrage heeft geleverd aan het Nederlandse team op de Olympische Spelen. Jillz heeft met haar eerste nakomeling, New Dreams, gelijk een goedgekeurde hengst gebracht. New Dreams zijn moederlijn vervolgt met de Sir-Sinclair-dochter Bo Vowendy, zij gaf in combinatie met Dream Boy het ZZ-Licht-dressuurpaard I Am Legend TC. Grootmoeder Vowendy, een elite, sport-(dr), D-OC-merrie van de preferente Contango, werd zelf op Z2-niveau uitgebracht in de sport. Vowendy is de moeder van het internationale Intermediaire-I paard Hamilton (v. Apache) en nog een Z2-dressuurpaard.

Onderzoekrapport:
New Dreams is een eerlijke en sympathieke hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is goed van takt en ruimte en heeft zeer veel lichaamsgebruik. In draf heeft de hengst zeer veel lichtvoetigheid, een goede ruimte en een goede houding. Het voorbeen wordt met veel schoudervrijheid gebruikt, het achterbeen zou nog resoluter mogen ondertreden. De galop is bergop, goed van ruimte waarbij het voorbeen expressief wordt gebruikt. New Dreams beweegt met veel tot zeer veel souplesse, veel houding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft New Dreams veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
In de eerste week van het onderzoek heeft de hengst preventief medicatie voor zijn maag gehad. De hengst heeft geen klachten getoond.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
New Dreams kan de souplesse en voorbeentechniek verbeteren en een goede instelling en rijdbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Jillz is een goed ontwikkelde iets kortbenige merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend.
De nek is goed van lengte met een fractie zware hoofd-halsverbinding.
De hals is ruim voldoende van vorm, ruim voldoende van lengte en voldoende van bespiering.
De schoft is voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is ruim voldoende van lengte en correct van ligging.
De rug is goed van lengte en goed van bespiering en iets week.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is normaal van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is ruim voldoende van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien een fractie frans en van terzijde gezien correct.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn normaal van lengte, het voorbeen is correct gekoot eb get achterbeen is week gekoot
De hoeven zijn correct ontwikkeld en goed van kwaliteit met correcte verzenen.
Het fundament is correct ontwikkeld en voldoende van kwaliteit.
De stap is goed van ruimte en goed van souplesse.
De draf is ruim voldoende van ruimte met ruim voldoende houding en een goed ondertredend/dragend achterbeen. Het voorbeen heeft voldoende techniek.
De galop is ruim voldoende krachtig, ruim voldoende van ruimte, voldoende gedragen met ruim voldoende houding.

Stokmaat: 1.68m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.