Ga naar hoofdinhoud

New Pleasure

089 New Pleasure (For Pleasure x Diamant de Semilly). Foto: Jacquelien van Tartwijk

New Pleasure (For Pleasure x Diamant de Semilly)

LEVENSNUMMER 056002W00318440
GEBOORTEDATUM 3-4-2018
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 1.70 m
KLEUR DONKERE VOS
WFFS geen drager
Fokker
FAMILIE DE MAERTELAERE STAL VAN DE ZUIDAKKER

Verrichtingscijfers
Stap 7,00
Draf 7,00
Houding en balans 8,00
Galop (2x) 8,50
Reflexen (2x) 9,00
Techniek (2x) 8,50
Vermogen 9,00
Rijdbaarheid 9,00
Instelling 8,50
Aanleg als springpaard 9,00
Totaal 87,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
New Pleasure VDL is een goed ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. De hengst heeft een sprekend hoofd. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is hellend van ligging, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
De premiehengst New Pleasure VDL is een zoon van de bewezen vererver For Pleasure. Deze Furioso II-zoon behoort zowel in de fokkerij als in de sport tot de absolute top. Zijn succes heeft hij onder andere te danken aan meerdere gouden teammedailles en talrijke overwinningen in grote prijzen. De moeder van New Pleasure VDL is een volle zus van zowel het BWP-goedgekeurde internationaal 1.60m Grand Prix-paard Elvis Ter Putte (v.Diamant de Semilly) als de bij het DWB-gekeude Favorit Ask die zelf op internationaal 1.45m-niveau wordt uitgebracht. Deze Lady-A Ter Putte is zelf internationaal op 1.40m-niveau uitgebracht in de sport. Daarnaast zijn de zonen Rock Star Ter Putte (v.Vagabond De La Pomme) en Quick – Star Ter Putte (v.Cordess) van Lady-A Ter Putte goedgekeurd bij Zangersheide. Grootmoeder Ukase Ter Putte (v.Darco) bracht naast Elvis Ter Putte en Favorit Ask nog het Internationaal 1.60m Grand Prix-paard Eis Isaura (v.Tinka’s Boy). Deze zeer succesvolle moederlijn vervolgt zich met Quinette Ter Putte (Quidam de Revel x Furioso Z) die naast de bij het BWP-gekeurde Bonjour Ter Putte (v.Lux) en de bij Holstein en Oldenburg-gekeurde Darco de Revel (v.Darco) succesvolle nakomelingen in de sport gebracht heeft. Zo is Quinette Ter Putte naast de genoemde paarden ook de moeder van internationale springpaarden, waaronder het Grand Prix-paard Skyhorse (v.Calvaro Z) en het 1.45m-paard J’Adore Ter Putte (v.Berlin).

Onderzoekrapport:
New Pleasure VDL is een comfortabel te rijden hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en zuiver. De draf is voldoende van ruimte en lichtvoetig. In beweging heeft de hengst een goede houding en balans. De galop is lichtvoetig met een goede ruimte en een zeer goede balans, waarbij de hengst goed changeert. New Pleasure VDL springt goed met het lichaam naar boven met zeer goede reflexen en veel lichaamsgebruik. New Pleasure VDL springt met een goede beentechniek. New Pleasure VDL lijkt voorzichtig, toont zeer veel overzicht en vermogen. Als springpaard heeft New Pleasure VDL zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
New Pleasure VDL kan de springkwaliteiten en met name atletisch vermogen,  de instelling en de rijdbaarheid toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Lady-a ter Putte is een royaal ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is voldoende sprekend.
De nek is voldoende van lengte met een zware hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en schuin van ligging.
De rug is goed van lengte en week van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en iets strak.
De croupe is hellend van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien toontredend en van terzijde gezien correct.
Het achterbeen is iets sabelbenig gesteld.
De koten zijn goed van lengte en week gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met lage verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is voldoende van ruimte en voldoende van souplesse.
De draf is voldoende van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen.
De galop is voldoende krachtig, voldoende van ruimte, voldoende gedragen met een voldoende houding.

In de internationale springsport is de merrie Lady-A ter Putte, 1.40m geklasseerd.

Stokmaat: 1.74m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2021). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.

New Pleasure (For Pleasure x Diamant de Semilly) – Foto: Melanie Brevink-Van Dijk