Ga naar hoofdinhoud

New Star 

New Star (El Barone 111 Z x Vainqueur x Corofino I)

16 Neymar (v. El Barone 111 Z x Bola v. Vainqueur). Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER528003201808643
GEBOORTEDATUM 17-6-2018
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
SPORTSTAND SP NED 1.10
STOKMAAT 1.69 m
KLEUR SCHIMMEL BRUIN GEBOREN
WFFS geen drager
Fokkers
J. VAN KOOTEN BV
R. TEWIS

Verrichtingscijfers


Stap 6,00
Draf 7,00
Houding en balans 7,50
Galop (2x) 8,00
Reflexen (2x) 7,50
Techniek (2x) 8,00
Vermogen 8,00
Rijdbaarheid 8,50
Instelling 8,50
Aanleg als springpaard 8,00
Totaal 80,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2022
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
New Star is een goed ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en ruim voldoende van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en sterk bespierd. De lendenen zijn strak en goed aangesloten. De croupe is goed van lengte en ligging en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is sabelbenig. De koten zijn voldoende van lengte en iets steil gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
De opvallende El Barone, zoon van de topvererver Emerald, wordt uitgebracht door de Zweedse amazone Malin Baryard-Johnsson, met hoge klasseringen tijdens diverse Grands Prix. De moeder van New Star, Bola, werd als driejarige nationaal kampioene tijdens de KWPN Kampioenschappen. Ze slaagde vervolgens met maar liefst 85 punten voor de IBOP. Zo is ze ook de moeder van de KWPN-hengst Jukebox (v.Padock du Plessis), die op het moment op 1,40m-niveau springt. Haar dochter Kola (v.Padock du Plessis) springt op 1,35m-niveau en via haar dochter Fola is ze ook de grootmoeder van de hengst Joint Venture (v.Cosun) die met Frank Schuttert op 1,35m-niveau springt.
Overgrootmoeder K-Nola (v.Corofino) kennen we onder andere als de moeder van KWPN-hengst Freedom (v.Advance). K-Nola bracht ook Anola (v.Quidam de Revel), die met een 10 voor vermogen met 86,5 punten slaagde voor de IBOP en later 1,30m sprong. K-Nola is eveneens de moeder van het 1,50m-paard Thor (v.Elmshorn), het 1,35m-paard Westlife (v.Contendro I), 1,40m-paard Karat du Plessis (v.Paddock du Plessis), 1,45m-paard International (v.Biscayo) en het internationale 1,45m-paard Zador (v.Querlybet Hero).

Onderzoekrapport:
New Star is een goed te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is voldoende van ruimte en zou daarbij iets meer souplesse moeten hebben. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst een goede houding en balans. De galop is actief met een goede ruimte, een goede balans waarbij de hengst goed changeert. New Star springt ruim voldoende met het lichaam naar boven met ruim voldoende reflexen en ruim voldoende lichaamsgebruik. New Star springt met een goede beentechniek. New Star lijkt voorzichtig en toont veel vermogen en overzicht. Als springpaard heeft New Star veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: Voldoende

Fok/aanparingsadvies:
New Star kan de springkwaliteiten met name techniek, vermogen , instelling en rijdbaarheid toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Bola is een ruim voldoende ontwikkelde merrie met veel uitstraling die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en goed van ligging.
De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goed ontwikkelde verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is goed van ruimte en goed van souplesse.
De draf is goed van ruimte met een goede houding en een goed dragend achterbeen.
De galop is krachtig, goed van ruimte, goed gedragen met een goede houding.

Bola heeft in 2010 bij de IBOP proef de volgende resultaten behaald:
Stap 8, Draf 8, Houding en Balans 8, Galop 8,5, Reflexen 8,5, Techniek 8,5, Vermogen 8,5, Instelling 8,5, Rijdbaarheid & Bewerkbaarheid 8,5, Aanleg springpaard 8,5, Totaal: 85 punten.

Stokmaat: 1,65m / Kleur: schimmel

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.