Ga naar hoofdinhoud

Newcati

Newcati (Ducati van Schuttershof x Indoctro)

Nazario K (Ducati van Schuttershof x Indoctro) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201804782
GEBOORTEDATUM 31-5-2018
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER REG. A D-OC
STOKMAAT 1.67 m
KLEUR BRUIN
WFFS in onderzoek

Verrichtingscijfers

Stap 7,00
Draf 6,50
Houding en balans 7,00
Galop (2x) 7,50
Reflexen (2x) 7,00
Techniek (2x) 7,50
Vermogen 7,50
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 7,50
Totaal 75,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Newcati is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien  rechtsvoor frans gesteld. Het achterbeen is recht. De koten voor en achter zijn correct. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en zeer goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, ruim voldoende van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
De hengst Newcati is de eerste bij ‘t KWPN goedgekeurde zoon van de hengst Ducati van ’t Schuttershof (v. Kashmir van Schuttershof). Ducati van ’t Schuttershof presteerde zelf op 1.55m m niveau onder het zadel van Gilles Thomas en komt uit de wel bekende Qerly Chin stam van Joris de Brabander. Vader Kashmir van ’t schuttershof is ook de vader van paarden als H&M All in en H&M Indiana die op de Olympische beide goud wonnen met team Zweden in de landenwedstrijd.
Aan moederskant zien we de stermerrie Indyrette-k (v. Indoctro). De preferente Indoctro behoort tot de top der fokhengsten. Indyrette- k komt uit de bekende Sina-stam. Zij is de volle zus van de 1.60m m springende Vivaldi K die met Andreas Schou nog mee sprong op het EK in Herning waarna hij verkocht werd en zijn carrière op het aller hoogste niveau voortzette in Qatar. De Tweede moeder Kirsnaa (v. Nimmerdor) gaf naast Vivaldi K ook Ralido (v. Calido I) , Noblige (v. Quite Easy I) die beide presteren op 1.30m  niveau en Tamourette K een Indorado merrie die actief was op 1.40m m niveau. Als we de stam verder bekijken zien we een groot aantal sportpaarden terugkomen, zoals de 1.60m m sportpaarden Big Brother (v. Untouchable) onder de colombiaanse Rene Lopez , Dustin (v. Ustinov) onder de Zweedse ruiter Frederik Spetz en Sietse (v. Monaco) onder de italiaanse Licinio Grossi.

Onderzoekrapport:
Newcati is een ongecompliceerde, betrouwbare en goed te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst ruim voldoende houding en balans. De galop is lichtvoetig, actief met ruim voldoende ruimte en een goede balans waarbij de hengst goed changeert. Newcati springt ruim voldoende met het lichaam naar boven met ruim voldoende reflexen en ruim voldoende tot veel  lichaamsgebruik. Newcati springt met ruim voldoende tot goede beentechniek. Newcati lijkt voorzichtig en toont ruim voldoende tot veel atletisch vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Newcati ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:

Newcati kan lichtvoetigheid, instelling en rijbaarheid toevoegen.

Moederrapportage:
Indyrette-K is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en voldoende van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en goed van ligging.
De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en goed aangesloten.
De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien iets hol gesteld.
Het achterbeen is iets steil.
De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met iets lage verzenen.
Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte.
De draf is ruim voldoende van ruimte en lichtvoetig.
De galop is ruim voldoende krachtig, ruim voldoende van ruimte, met een goede balans en lichtvoetig.

Stokmaat: 1.64m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.