Ga naar hoofdinhoud

Next in Line

153 Next in Line (Jukebox x Cavalier). Foto: Jacquelien van Tartwijk

Next in Line (Jukebox x Cavalier)

LEVENSNUMMER 528003201808305
GEBOORTEDATUM 11-5-2018
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 1.73 m
KLEUR SCHIMMEL BRUIN GEBOREN
WFFS geen drager
Fokker A.J. ROOSJEN

Verrichtingscijfers

Stap 8,00
Draf 7,00
Houding en balans 7,50
Galop (2x) 8,50
Reflexen (2x) 8,50
Techniek (2x) 8,00
Vermogen 9,50
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 8,50
Totaal 84,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Next In Line is een royaal ontwikkelde hengst die duidelijk in het rechthoeksmodel staat. De hengst heeft een sprekend hoofd. De nek is goed van lengte met een correcte zware hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en voldoende bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en voldoende van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn ruim voldoende ontwikkeld.

Afstamming:
Next In Line is de eerste goedgekeurde zoon van Jukebox bij het KWPN, voortkomend uit de eerste jaargang nakomelingen. Jukebox stamt af van de opvallende Grand Prix-hengst Padock du Plessis en NMK-kampioene Bola (v.Vainqueur). De moeder van Next In Line is Umosa, een elite preferente prestatiemerrie van de keurhengst Cavalier. Umosa bleek al zeer succesvol in de fokkerij, zo behalen haar nakomelingen goede keuringsresultaten en heeft ze al meerdere internationale sportpaarden gegeven. Naast vijf keur- en elitemerries heeft Umosa de bij het KWPN aangewezen zonen Manden I Sonderbygaard (v.Heathrow) en Cosun (v.Up to date) geleverd. Deze bij Zangersheide-goedgekeurde Cosun is tevens internationaal uitgebracht op Grand Prix-niveau onder René Tebbel. Naast de genoemde paarden is Umosa moeder van de sportpaarden Eumosa (v.Vittorio), Fumosa (v.Up to date) en Humosa (v.Up to date) welke respectievelijk op 1.50m-niveau, 1.45m-niveau en 1.30m-niveau worden uitgebracht in de springsport. Vervolgens vinden we de preferente hengst Indoctro en Adios via grootmoeder Nirmosa terug in de moederlijn van Next In Line. Overgrootmoeder Irmosa heeft in combinatie met de preferente hengst Burggraaf het internationale 1.50m-springpaard Rimosa gegeven.

Onderzoekrapport:
Next in Line is een betrouwbaar te rijden hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is goed van ruimte en zuiver. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst goede houding en balans. De galop is actief met een goede ruimte, daarbij iets zwaarmoedig, met een goede balans waarbij de hengst goed changeert. Next in Line springt goed tot zeer goed met het lichaam naar boven met zeer goede reflexen en ruim voldoende tot goed lichaamsgebruik. Next in Line springt met een zeer goede beentechniek, maakt achter de sprong zeer goed af. Next in Line lijkt heel voorzichtig en toont zeer veel vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Next in Line zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Next In Line kan maat, formaat, reflexen en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Umosa staat royaal ontwikkeld en staat zeer goed in het rechthoeksmodel.
Het hoofd is iets lang en voldoende sprekend.
De nek is voldoende van lengte.
De hals is goed van lengte en komt iets diep uit de borst.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is iets steil gelegen.
De rug is goed van lengte en iets arm van bespiering.
De lendenen zijn goed van lengte en goed van bespiering.
De croupe is voldoende van lengte en hellend van ligging.
Het voorbeen is zowel van voren als terzijde correct gesteld.
Het achterbeen is licht sabelbenig.
De kootstand is correct gesteld.
De hoeven zijn voldoende ontwikkeld en goed van vorm.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is voldoende ruim en correct.
De draf is voldoende van ruimte met een goede afdruk.
De galop is goed van ruimte met veel afdruk en balans.

Umosa heeft in de Ibop de volgende punten behaald:
Stap 8,5 Draf 7,5 Galop 8,5 Geschiktheid dressuurpaard 7.5 Afdruk Springen 8 Techniek Springen 9 Vermogen 8. Geschiktheid Springpaard 8 Totaal 80.5

Stokmaat: 1.73 m / kleur: schimmel

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2021). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.