Ga naar hoofdinhoud

Next Romancier

31 Next Romancier (Furst Romancier x San Amour) Foto: Jacquelien van Tartwijk

Next Romancier (Fürst Romancier x San Amour)

LEVENSNUMMER 528003201807023
GEBOORTEDATUM 13-6-2018
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP1,6% (LAAG-GEM)
STOKMAAT 1.66 m
KLEUR ZWART
WFFS geen drager
Fokker
J.TH.W. & H. HULS

Verrichtingscijfers


Stap (2x) 8,00
Draf (2x) 8,00
Galop (2x) 8,00
Souplesse 8,50
Houding en balans 8,00
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 9,00
Aanleg als Dressuurpaard 8,00
Totaal 81,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Next Romancier is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende  hengst met veel ras en uitstraling. Hij staat ruim voldoende in het rechthoeksmodel. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van voren en van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld, maar een fractie lang. De koten zijn een iets lang en fractie week gesteld. Het fundament goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Next Romancier is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Fürst Romancier, de Fürst-Heinrich-zoon die zelf premiehengst was bij het Oldenburg. Een van zijn meest opvallende nakomelingen is de Grand Prix-hengst For Romance I die ook in de fokkerij hoge ogen gooit. De moeder van Next Romancier is Haizenzi, een elite IBOP-merrie van de in Oldenburg-gekeurde San Amour I, die opviel op de keuring. Zo ontving Haizenzi bij haar stamboekopname maar liefst 90 punten voor haar exterieur en 85 punten voor haar beweging en was ze achtste op de NMK. Grootmoeder Zenzi (v.Don Primaire) is eveneens een elitemerrie en bracht in combinatie met Lord Leatherdale al het internationale Intermediair I-paard Dior. De moederlijn vervolgt zich via de preferente vererver Ferro met Owistrada, die al meerdere sportpaarden voorgebracht heeft. Zo dient ze als moeder van het Lichte Tour-paard El Capone (v.Zhivago) en bracht ze de ZZ-Licht-paarden Chelsea (v.Tuschinski) en Flügel (v.United).

Onderzoekrapport:
Next Romancier is een eerlijke, op zijn ruiter geconcentreerde hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig met een goede takt, heeft een goede ruimte en een elegant gebruik van het voorbeen. Het achterbeen zou nog een fractie krachtiger ondergebracht mogen worden. De hengst galoppeert met een goede beentechniek en gedragenheid, de kracht en afdruk is ruim voldoende. Next Romancier heeft een goede tot zeer goede souplesse, houding en balans. Als dressuurpaard heeft Next Romancier veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Next Romancier heeft tijdens het onderzoek een lichte virusinfectie gehad. Met ontstekingsremmers en enkele dagen rust is de hengst weer hersteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Next Romancier kan de rijdbaarheid verbeteren en ras uitstraling en lichtvoetigheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. Daarnaast kan Next Romancier bijdragen aan de bloedspreiding.

Moederrapportage:
Haizenzi is een ruim voldoende ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is zeer sprekend.
De nek is ruim voldoende van lengte met een wat lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en schuin van ligging.
De rug is goed van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en een fractie strak aangesloten.
De croupe is licht hellend van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is ruim voldoende van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien licht frans en van terzijde gezien correct.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn ruim voldoende van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit met licht ongelijke verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en hard van kwaliteit.
De stap is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende van souplesse.
De draf is goed van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend/dragend achterbeen.
De galop is goed krachtig, ruim voldoende van ruimte, goed gedragen met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen.

Haizenzi heeft in 2016 bij de IBOP proef de volgende resultaten behaald:
Stap 8,5 Draf 8 Galop 8 Souplesse 8 Houding en Balans 7,5 Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid 8 Aanleg als dressuurpaard 8 Totaal 80,5 punten.

In de nationale dressuursport is de merrie Haizenzi, L2 geklasseerd.

Stokmaat: 1.68m / Kleur: zwartbruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2021). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.