Ga naar hoofdinhoud

Maagzweren bij sportpaarden; een veel voorkomend probleem

Maagzweren komen bij 53 tot 90% van de volwassen paarden voor. Vaak is het duidelijk dat het paard klachten heeft maar wordt dit niet direct toegeschreven aan mogelijke maagzweren. Maagzweren kunnen veroorzaakt worden door rantsoen, lange periodes van vasten en stressvolle situaties zoals transport en wedstrijden. EquiElite heeft met het vaste team van specialisten waaronder dierenartsen en diervoerder technologen een zeer succesvol product ontwikkeld ter ondersteuning van het herstel van maag- en darmklachten waaronder maagzweren.

Zichtbare symptomen van maagzweren zijn:
–  Verminderde eetlust
–  Gapen
–  Luchtzuigen
–  Tandenknarsen
–  Doffe vacht
–  Afvallen
–  Prikkelbaar tijdens aansingelen en opstappen
–  Minder fit en werkwilllig
–  Protesterend bij verruiming en verzameling van gangen, tegen het been
–  Minder afdruk op de sprong, niet willen rekken

Maagzuurproductie

De maag van een paard is gescheiden in een boven- en ondergedeelte. In het onderste deel wordt voer voorverteerd en wordt maagzuur geproduceerd en is bekleed met glandulair slijmvlies en kan zich beschermen tegen de zuurgraad. Het bovenste deel van de maag is bekleed met plaveisel slijmvlies, dat niet bestand is tegen maagzuur.

Bescherming van de maag

De actieve bestanddelen in de EquiElite Gastro Care beschikken over de eigenschappen om de pH-waarde in de maag te reguleren en op het optimale pH-niveau wordt gehouden. Door een stabiele pH-waarde te behouden, kan de maag worden beschermd tegen schade door maagzuur.

Remt schadelijke micro- organismen

De maagdarmwand van een paard is opgebouwd uit verschillende cellagen. Eén van deze cellagen, de mucosale epitheelcellaag vormt een eerste barrière. Deze cellaag zorgt ervoor dat ziekteverwekkende bacteriën niet de maagdarmwand kunnen binnendringen en beschermt tegen inwerking van maagzuur.

De specifieke stoffen in EquiElite Gastro Care zorgen dat deze slijmlaag zijn functie optimaal kan vervullen zodat een goede spijsvertering wordt behouden en de maagdarmwand beter bestand is tegen inwerking van maagzuur. Zo neemt de kans op ontstekingen af.

Ondersteunt de spijsvertering

De dikke darm heeft een cruciale rol bij de opname van voedingsstoffen die voorverteerd zijn in de maag. In de dikke darm bevinden zich diverse micro-organismen. Een disbalans in de darmflora kan leiden tot spijsverteringsstoornissen, welke de prestaties van het paard verminderen. EquiElite Gastro Care bevat ingrediënten die bekend staan om de positieve invloed op het in evenwicht brengen van de darmflora. Het bevordert de groei van gunstige micro-organismen en verminderd daardoor de ontwikkeling van potentieel schadelijke micro- organismen.

EquiElite Gastro Care bevat alleen 100% natuurlijke ingrediënten en is dopingvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.