Ga naar hoofdinhoud

Night Life VDL

Night Life VDL (Erco van ’t Roosakker x Arezzo VDL)

Night Life VDL (Erco van ’t Roosakker x Arezzo VDL) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201804001
GEBOORTEDATUM 25-5-2018
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER REG. A D-OC
STOKMAAT 1.67 m
KLEUR BRUIN
WFFS in onderzoek

Verrichtingscijfers

Stap 7,00
Draf 7,50
Houding en balans 7,50
Galop (2x) 8,50
Reflexen (2x) 8,50
Techniek (2x) 8,00
Vermogen 8,00
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 8,50
Totaal 82,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Night Life VDL is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst, die voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte. De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is voldoende van lengte. De rug is voldoende van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is hellend van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is zowel van terzijde als van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn ruim voldoende van lengte en correct gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en ruim voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Night life VDL is een zoon van de hengst Erco van ’t Roosakker (v.Darco) die de genen draagt van de succesvolle Roosakker-familie. Erco van ’t Roosakker sprong onder Daniel Deusser en Lorenzo de Luca op het 1.60m m niveau. In de fokkerij geeft Erco zijn genen ook door, denk hierbij aan springpaarden als Important de Muze (mv. Nabab de Reve) gereden op 1.60m m niveau door Darragh Kenny en Iphigenia de Muze (mv. For pleasure) op 1.60m m niveau gereden door Gregory Wathelet.
Aan moederzijde zien we de Elite merrie Ialba VDL (v. Arezzo) die de uitmuntende score van 90 punten kreeg voor het springen op de keuring en vervolgens nog een goede IBOP heeft afgelegd. Vervolgens zien we de preferent, voorlopig keur merrie Ealba VDL (v. Zavall) ook zij scoorde deze 90 punten voor het springen op de keuring. 3de moeder is de Galoubet A merrie Re’alba VDL, zij heeft 3 nakomelingen die op 1.45m  niveau springen Viper VDL (v. Pacific VDL), Levon 3 (v. Landor S) en Ferry VDL (v. Corofino I). Ook gaf zij de in Amerika op 1.60m  niveau springende Wilford VDL (v. Marlon) onder de ruiter Marlon Zanotelli. Re’alba VDL staat ook te boek als grootmoeder van paarden als Harwich VDL (v. Arezzo) 1.55m  niveau en Jourdain VDL (v. Zapatero) die op 1.40m m niveau uit kwam.
Uit deze lijn komen ook paarden als Citizenguard Cadjanine Z (v. Canabis) en Waliba VDL (v. Quite easy I).

Onderzoekrapport:
Night Life VDL is een fijn te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en krachtig. In beweging heeft de hengst ruim voldoende tot een goede houding en balans. De galop is actief met een goede ruimte en een zeer goede balans, waarbij de hengst goed changeert. Night Life VDL springt zeer goed met het lichaam naar boven met goede tot zeer goede reflexen en veel lichaamsgebruik. Night Life VDL springt met een goede voorbeentechniek en een lang achterbeen. Night Life VDL lijkt zeer voorzichtig en toont veel atletisch vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Night Life VDL veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Gedurende het onderzoek is de hengst fysiotherapeutisch behandeld vanwege lichte stijfheid.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Night Life VDL kan springkwaliteiten met vooral de reflexen toevoegen.

Moederrapportage:
Ialba VDL is een goed ontwikkelde, aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en goed van ligging.
De rug is goed van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en goed aangesloten.
De croupe is hellend van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld. 
De koten zijn goed van lengte en steil gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met lage verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is ruim voldoende van ruimte.
De draf is ruim voldoende van ruimte met een goede houding en een goede balans.
De galop is krachtig, goed van ruimte, met een goede balans. 

Ialba VDL is gestationeerd in Scotland. In verband met de uitbraak van COVID-19 is dit rapport opgesteld op basis van de beschikbare gegevens. 

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.