Ga naar hoofdinhoud

Nirvano

Nirvano (For Ferrero x Charmeur)

Nirvano (For Ferrero x Charmeur) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201806938
GEBOORTEDATUM 14-5-2018
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 2,2% (GEM-HOOG)
STOKMAAT 1.68 m
KLEUR ZWART

Verrichtingscijfers


Stap (2x) 8,00
Draf (2x) 8,00
Galop (2x) 8,50
Souplesse 8,00
Houding en balans 8,50
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,00
Aanleg als Dressuurpaard 8,00
Totaal 81,50
Plaatsing –
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Nirvano is een goed ontwikkelde, hoogbenige en opwaarts gebouwde hengst die goed in het dressuurmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is zeer goed van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm en lengte en ruim voldoende van bespiering. De is schouder goed van lengte en ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn voldoende van bespiering en ruim voldoende aangesloten. De croupe is een fractie hellend, voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is een fractie sabelbenig. De koten voor en achter zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is een fractie fijn ontwikkeld en hard van kwaliteit. De voeten zijn ruim voldoende ontwikkeld, een fractie smal gevormd en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Premiehengst Nirvano is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van verrichtingskampioen For Ferrero, een zoon van For Romance die zelf tweevoudig Oldenburger kampioenhengst werd. For Ferrero wordt momenteel succesvol uitgebracht in het ZZ-Zwaar. De moeder van Nirvano is Hitricia, een ster, PROK-merrie van de hengst Charmeur, de hengst die op internationaal Grand-Prix niveau presteerde onder Madeleine Witte-Vrees. De grootmoeder van Nirvano is Dujardin, deze dochter van de preferente dressuurpaardenvererver Vivaldi voert de predicaten elite, sport-(dr), IBOP-(dr) en PROK, tevens heeft Dujardin zelf op ZZ-Licht-niveau gepresteerd in de sport. De moederlijn van Nirvano vervolgt met Itricia, een preferent, prestatie-dochter van Wolfgang. Itricia dient als moeder van het Lichte Tour-paard Apart (v. United), het internationaal 1.60 m-springpaard Channel (v. Rascin), het mennen dressuur Z-paard Gracieuze (v. Charmeur), alsmede het 1.35 m-springpaard Nando (v. Ircolando). Daarnaast is deze Itricia grootmoeder en overgrootmoeder van een groot aantal spring- en dressuurpaarden die succesvol worden uitgebracht in de sport.

Onderzoekrapport:
Nirvano is een eerlijke en meewerkende hengst met een goede instelling en hij heeft veel looplust. De stap is goed van takt, ruim voldoende actief en goed van ruimte. De draf is lichtvoetig, goed van ruimte en heeft veel beentechniek. De galop heeft een goede sprong, een goede balans en zeer veel houding. De hengst beweegt met veel lichtvoetigheid, een zeer goede houding en veel balans. Als dressuurpaard heeft Nirvano veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal. Gedurende het onderzoek is vastgesteld dat Nirvano lucht zuigt.

Veterinair rapport:
Gedurende het onderzoek is de hengst een keer fysiotherapeutisch behandeld vanwege lichte stijfheid, dit heeft een positief effect gehad. In de eerste week van het onderzoek heeft de hengst preventief medicatie voor zijn maag gehad.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Nirvano kan het dressuurpaardenmodel en houding verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Hitricia is een ruim voldoende ontwikkelde merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is ruim voldoende sprekend.
De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is ruim voldoende van vorm, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is ruim voldoende van lengte en een fractie schuin gelegen.
De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De broekspier is voldoende van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien licht hol gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn voldoende van lengte en week gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit met correcte verzenen.
Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende van souplesse en zou wat actiever moeten.
De draf is ruim voldoende van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend /dragend achterbeen. Het voorbeen zou een fractie meer uit de schouder kunnen komen.
De galop is ruim voldoende krachtig, voldoende van ruimte, voldoende gedragen met een goede houding.

Stokmaat: 1.68m / Kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.