Ga naar hoofdinhoud

No Mercy

No Mercy (Cape Coral RBF Z x Now or Never M)

No Mercy (Cape Coral RBF Z x Now or Never) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201803900
GEBOORTEDATUM 17-5-2018
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER REG. A
STOKMAAT 1.66 m
KLEUR DONKERBRUIN
WFFS in onderzoek

Verrichtingscijfers

Stap 7,00
Draf 7,50
Houding en balans 8,00
Galop (2x) 8,00
Reflexen (2x) 8,50
Techniek (2x) 8,00
Vermogen 8,00
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,50
Aanleg als springpaard 8,00
Totaal 81,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
No Mercy is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en ruim voldoende van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien een fractie hol gesteld van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en zeer goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
No Mercy is een nakomeling van de hengst Cape Coral RBF Z die zelf in de internationale sport op 1.50 niveau geklasseerd is onder de ruiter Pieter Keunen. Cape Coral RBF is een Cornet Obolensky nakomeling gefokt uit de 1.40m springende merrie Gerona PP (v. Argentinus).De moeder van No Mercy is de keur merrie Saartje (v. Now or Never). Saartje (v. Now or Never M) heeft zelf ook goede prestaties geleverd in de sport, onder Albert Voorn is deze merrie actief geweest op 1.40m niveau. De overgroot is de merrie Maxime (v. Contango), deze merrie is actief geweest op 1.30 niveau. Als we nog een generatie terugkijken zien we dat ook de derde moeder, de merrie Ingerthal (v. Triton) actief is geweest op 1.30 niveau. Verder in de moederlijn zien we de hengsten Nimmerdor en Farnese.

Onderzoekrapport:
No Mercy is een eerlijke en goed te rijden hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is goed van ruimte en lichtvoetig. In beweging heeft de hengst een goede houding en balans. De galop is actief, lichtvoetig met een goede ruimte, een goede balans waarbij de hengst makkelijk changeert. No Mercy springt zeer goed met het lichaam naar boven met goede tot zeer goede reflexen en veel lichaamsgebruik. No Mercy springt met een goede beentechniek. No Mercy lijkt voorzichtig en toont veel vermogen en veel overzicht. Als springpaard heeft No Mercy veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Gedurende het onderzoek is de hengst enkele dagen onregelmatig geweest. Met een ontstekingsremmer en rust is dit weer hersteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
No Mercy kan reflexen, instelling en rijdbaarheid toevoegen.

Moederrapportage:
Saartje is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende merrie die voldoende in het rechthoeksmodel staat.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is horizontaal van vorm, voldoende van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en ruim voldoende van ligging.
De rug is ruim voldoende goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. 
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld. 
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goede verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

Saartje heeft succesvol in de sport gelopen zowel Nationaal Eventing in de klasse Z als in de springsport op 1.35 m niveau.

Saartje is overleden. Dit rapport is opgesteld op basis van de beschikbare gegevens.

Stokmaat: 1.67m / Kleur: donkerbruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.