Ga naar hoofdinhoud

Noble Prince Norel

Noble Prince Norel (Painted Black x Uphill)

Noble Prince Norel (Painted Black x Uphill) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201807618
GEBOORTEDATUM 26-4-2018
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 1,8% (LAAG-GEM)
STOKMAAT 1.74 m
KLEUR DONKERBRUIN

Verrichtingscijfers

Stap (2x) 8,00
Draf (2x) 8,50
Galop (2x) 8,50
Souplesse 8,00
Houding en balans 8,50
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,50
Aanleg als Dressuurpaard 8,50
Totaal 83,50
Plaatsing –
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Noble Prince Norel is een goed ontwikkelde hengst met veel uitstraling die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend, met een mooi groot oog. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn goed van bespiering en een fractie strak aangesloten. De croupe is hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, maar een fractie onderstandig. Het voorbeen is van voren gezien een fractie frans. Het achterbeen is licht sabelbenig. De koten voor en achter zijn goed van lengte, achter zijn de koten iets week. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, een fractie breed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn ruim voldoende ontwikkeld.

Afstamming:
Noble Prince Norel is een zoon van de internationale Grand Prix-hengst Painted Black (v. Gribaldi) die zeer succesvol heeft gepresteerd op hoogste niveau in de dressuursport en deel nam aan de Olympische Spelen in Londen met de Spaanse Morgan Barbançon. De elite, IBOP-(dr), PROK-merrie Femme Fatale Prinses stamt af van Uphill en tekent voor het moederschap van Noble Prince Norel. De grootmoeder van Noble Prince Norel is de Darlington-merrie Rody-Prinses die zelf op Z1-niveau is uitgebracht in de sport. De moederlijn vervolgt met de merrie Jodyprinses (v. Cabochon), zij voert de predicaten keur, preferent en prestatie. Jodyprinses bracht in combinatie met Amsterdam het internationale Grand Prix-paard Pop Art, alsmede het Lichte Tour-paard Wedgwood Prins (v. Oscar) en een Z2-dressuurpaard.

Onderzoekrapport:
Noble Prince Norel is een sympathieke en betrouwbare hengst met veel looplust. Hij heeft een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zeer goed van ruimte en goed van lichaamsgebruik waarbij het achterbeen van nature uit nog meer activiteit zou kunnen ontwikkelen. In draf heeft de hengst zeer veel ruimte, een goede houding en veel lichaamsgebruik. Het achterbeen zou nog meer kracht mogen ontwikkelen. De galop heeft een goede tot zeer goede beentechniek, sprong en afdruk. Hij beschikt in de galop over een goed schakelvermogen. Noble Prince Norel heeft een zeer aansprekend silhouette en een goede souplesse. Als dressuurpaard heeft Noble Prince Norel veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Noble Prince Norel kan het dressuurpaardenmodel verbeteren, looplust en ruimte in de beweging toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Femme Fatale Prinses is een royaal ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is ruim voldoende sprekend.
De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding.
De hals is voldoende van vorm, voldoende van lengte en voldoende van bespiering.
De schoft is zeer goed ontwikkeld en zou wat langer doorkunnen lopen in de rug.
De schouder is ruim voldoende van lengte en is wat steil gelegen.
De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is ruim voldoende van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien toontredend en van terzijde correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn ruim voldoende van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit met lage verzenen en brede hoeven.
Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende van souplesse met een goed lichaamsgebruik.
De draf is goed van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend/dragend achterbeen en goed met de schoft naar boven. Het voorbeen zou een fractie meer schoudervrijheid mogen hebben.
De galop is goed van kracht, voldoende van ruimte, voldoende gedragen met een goede houding.

Stokmaat: 1.74m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.