Ga naar hoofdinhoud

North Pole N

North Pole N (Zambesi TN x Calato)

North Pole N (Zambesi TN x Calato) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201806551
GEBOORTEDATUM 15-6-2018
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 1.67 m
KLEUR SCHIMMEL BRUIN GEBOREN
WFFS geen drager

Verrichtingscijfers

Stap 7,00
Draf 7,00
Houding en balans 7,50
Galop (2x) 8,00
Reflexen (2x) 7,50
Techniek (2x) 7,50
Vermogen 7,50
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 7,50
Totaal 77,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
North Pole N is een  ruim voldoende ontwikkelde hengst, aansprekende hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat met een neerwaarts romprichting. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en van bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en voldoende van ligging. De schoft is voldoende ontwikkeld en is voldoende van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en voldoende bespierd. De lendenen zijn voldoende bespierd en voldoende aangesloten. De croupe is hellend van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is zowel van terzijde als van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn ruim voldoende van lengte. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:

North Pole N is een nakomeling van de hengst Zambesi. Een hengst die al op jonge leeftijd zeer succesvol was in de springsport onder Sjaak Sleiderink. Ook op latere leeftijd was hij succesvol tot en met 1.45m m niveau. Ook als vererver is Zambesi succesvol met 13 KWPN goedgekeurde hengsten. De moeder van North Pole N is Caluscha (v. Calato), zij heeft al verschillende sportpaarden gebracht, waaronder Gabbana (v. Numero Uno) onder het zadel van Paul Kennedy en I Spy TCS (v. Diarado) onder het zadel van David Wingrove, beide paarden zijn actief op 1.35m  niveau. Daarnaast bracht Caluscha ook de merrie Fashion TCS (v. Chacco-blue) die actief is op 1.45m  niveau onder het zadel van Anke de Breucker. Sport is ruim vertegenwoordigd in deze stam. De tweede moeder, de merrie Soliethe (v. Fridericus), bracht maar liefst 6 paarden die op 1.40m  niveau of hoger actief zijn. Lamar 3 (v. Leandro) was actief op 1.40m  niveau. Capuccino 11 (v. Caletto I), Calderon (v. Caletto I) en Contessa (v. Caletto I) waren alle drie actief op 1.50m  niveau. Ook bracht Soliethe 2 paarden die het hoogste niveau bereikt hebben, dit zijn Countess G (v. Caletto I) en Cabochon (v. Caletto I) beide actief geweest op 1.60m  niveau.

Onderzoekrapport:

North Pole N  is een betrouwbare en comfortabel te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst ruim voldoende tot een goede houding en balans. De galop is actief met een goede ruimte en lichtvoetig, een goede balans waarbij de hengst goed changeert. North Pole N springt ruim voldoende tot goed met het lichaam naar boven met ruim voldoende tot goede reflexen en ruim voldoende tot veel lichaamsgebruik. North Pole N  springt met een goede beentechniek. North Pole N lijkt voorzichtig en toont ruim voldoende tot veel vermogen en overzicht. Als springpaard heeft North Pole N ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
North Pole N kan galop, lichaamsgebruik, rijbaarheid en instelling toevoegen.

Moederrapportage:
Caluscha is een goed ontwikkelde hoogbenige merrie die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend met mooi groot oog.
De nek is voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en arm van bespiering.
De schoft is voldoende ontwikkeld en voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en iets steil van ligging.
De rug is goed van lengte en voldoende van bespiering.
De lendenen zijn voldoende bespierd en matig aangesloten.
De croupe is hellend van ligging, goed van lengte en voldoende van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien toontredend en van terzijde gezien iets hol.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn goed van lengte, vóór correct gesteld en achter wat week gesteld.
De hoeven zijn ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en voos.
De stap is voldoende van ruimte en matig van souplesse.
De draf is voldoende van ruimte met een goede houding en een voldoende ondertredend achterbeen. Het voorbeen heeft weinig schoudervrijheid.
De galop is matig krachtig, voldoende van ruimte, matig gedragen met een goede houding.

De merrie is in een schrale conditie gepresenteerd.

Stokmaat: 1.75m / Kleur: schimmel

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.