Ga naar hoofdinhoud

Notting Hill JL

Notting Hill JL (Cumano x Nabab de Reve)

Compromis JL Z (Cumano x Nabab de Reve) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 056015Z55466618
GEBOORTEDATUM 14-5-2018
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 1.75 m
KLEUR-
WFFS geen drager

Verrichtingscijfers

Stap 6,50
Draf 6,00
Houding en balans 7,00
Galop (2x) 8,00
Reflexen (2x) 7,50
Techniek (2x) 7,50
Vermogen 8,00
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 7,50
Totaal 77,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Notting Hill JL is een zeer goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ruim voldoende ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is hellend, ruimvoldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld van voren gezien een fractie frans. Het achterbeen is lang. De koten voor en achter zijn voldoende van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, breed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn ruim voldoende ontwikkeld.

Afstamming:
Nothing Hill JL Z is een zoon van de bewezen vererver Cumano. Deze Cassini I zoon behoort zowel in de fokkerij als in de sport tot de absolute top. Zijn succes heeft hij onder andere te danken aan de velen prijzen die hij gewonnen heeft met Jos Lansink waaronder de 3de plaats in de Grote prijs van Aken, winnaar in de Grand Prix van Spruce Meadows en de gouden medaille op de wereldruiterspelen in 2006. De moeder van Nothing Hill JL Z is minstens zo interessant namelijk Valentina van ’t Heike (v. Nabab de Reve), ook zij werd gereden door Jos Lansink waarmee ze de volgende indrukwekkende successen behaalde; brons op de WEG in Lexington, in 2012 sprong ze mee op de Olympische Spelen in London en won ze onder andere de 5*GP’s van Abu-Dhabi en Parijs. Buiten haar sportcarrière heeft ze ook een succesvolle carrière in de fokkerij. Zo gaf ze in combinatie met Grandeur de op 1.60m  springende Boomer van ’t Heike en in combinatie met For Pleasure gaf ze Epleaser van ’t Heike, die met Christian Ahlmann presteerde op het aller hoogste niveau in de sport. Zo wonnen ze de Nations Cup in Aken en de 5* GP van Villach Treffen. Ook als dekhengst geeft Epleaser zijn genen door met nakomelingen als Kassandra van ‘t Heike, Kingston van het Eikenhof en Kamara van ’t Heike. Grootmoeder Quanina (v.Lys de Darmen) heeft in de fokkerij haar dienst bewezen. Zo gaf ze het 1.45m  paard Uster van ’t heike (v. Burggraaf), het 1.45m  springpaard Dancer van ’t Heike (v.Tamura van ’t heike), 1.45m  springpaard Goldfever van ’t Heike (v.Quidam de Revel) en het 1.60m  springpaard Mozart van ’t Heike (v. Nabab de Reve). Verder in de moederlijn zien we de hengsten Lugano van Laroche en Flügel van Laroche.

Onderzoekrapport:
Notting Hill JL is een eerlijke en comfortabel te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is voldoende tot ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is voldoende van ruimte en voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst ruim voldoende houding en balans. De galop is actief met een goede ruimte en een goede balans waarbij de hengst goed changeert. Notting Hill JL springt goed met het lichaam naar boven met goede reflexen en ruim voldoende tot veel lichaamsgebruik. Notting Hill JL springt met een wisselende beentechniek. Notting Hill JL lijkt voorzichtig en toont veel vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Notting Hill JL ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Notting Hill JL kan maat, formaat en vermogen toevoegen.

Moederrapportage:
Valentina van ’t Heike is een zeer goed ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is voldoende sprekend.
De nek is ruim voldoende van lengte met een voldoende lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is horizontaal van vorm, goed van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en ruim voldoende van ligging.
De rug is goed van lengte en goed bespierd.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is iets lang.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goede verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap en draf zijn zuiver en correct.
De galop is goed van ruimte, krachtig  en een goede balans.

Valentina van ’t Heike is gestationeerd in Italie. In verband met de uitbraak van COVID-19 is dit rapport opgesteld op basis van foto- en videomateriaal. 

Valentina van ’t Heike heeft met Jos Lansink internationaal Grand Prix gesprongen.  

Stokmaat: 1.72m / Kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.