Ga naar hoofdinhoud

Nottingham VDL

Cat.nr. 014: (Arezzo VDL x Indoctro). Foto: Horses.nl/Jacquelien van Tartwijk

Nottingham VDL (Arezzo VDL x Indoctro)

LEVENSNUMMER 528003201803588
GEBOORTEDATUM 31-1-2018
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 1.71 m
KLEUR DONKERBRUIN
WFFS geen drager
Fokker
J.F. ABBRING

Verrichtingscijfers


Stap 7,00
Draf 6,50
Houding en balans 7,00
Galop (2x) 7,50
Reflexen (2x) 7,50
Techniek (2x) 7,50
Vermogen 8,00
Rijdbaarheid 7,50
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 7,50
Totaal 76,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Nottingham VDL is een royaal ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. De hengst heeft een sprekend hoofd. De nek is goed van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn royaal ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn ruim voldoende ontwikkeld.

Afstamming:
Nottingham VDL is de zevende bij het KWPN-gekeurde zoon van de preferent verklaarde Grand Prix-hengst Arezzo VDL. Arezzo VDL heeft zijn naam inmiddels in zowel de sport als fokkerij al waargemaakt door meerdere internationale springpaarden te leveren en zelf ook op het hoogste niveau in de sport met Jessica Kurten te hebben gepresteerd. De moeder van Nottingham VDL is de keur IBOP (spr)-merrie Ersina. Deze dochter van de preferente springpaardenleverancier Indoctro komt uit de bekende sina stam, heeft een zeer goede IBOP gesprongen waar ze opviel met een 8,5 voor de onderdelen techniek, rijbaarheid en aanleg als springpaard. Ze viel extra op met haar goede rijdbaarheid en bewerkbaarheid, welke met een 9 gewaardeerd werd. Ersina haar oudste zoon, Zirocco Blue VDL-nazaat Innocence, wordt momenteel internationaal op 1.35m-niveau uitgebracht. Grootmoeder Kersina is een preferente prestatie keurmerrie die afstamt van de preferente hengst Emilion. Kersina heeft naast de moeder van Nottingham VDL ook Alpha VDL (v. Corland), die Grand Prix sprong, en de internationaal springende Corland-dochter Rocksina gebracht. Daarnaast heeft Kersina de nakomelingen H (v.Indoctro), Secretly (v.Ahorn) en Viktor (v.Corland) gegeven die op 1.45m-niveau worden uitgebracht in de sport. Overgrootmoeder Obligeant staat aan de basis van meerdere Grand Prix-paarden waaronder haar zoon Piccolino (v.Notaris) van Rene Tebbel. Verder in de afstamming vinden we preferente hengsten Farn, Marco Polo en Sinaeda in de pedigree van Nottingham VDL.

Onderzoekrapport:
Nottingham VDL is een eerlijke en goed te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst ruim voldoende houding en balans. De galop is actief met voldoende ruimte en buiging in het achterbeen, een goede balans waarbij de hengst goed changeert. Nottingham VDL springt goed met het lichaam naar boven met ruim voldoende tot goede reflexen en ruim voldoende lichaamsgebruik. Nottingham VDL springt met een goede beentechniek. Nottingham VDL lijkt voorzichtig en toont veel vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Nottingham VDL ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Nottingham VDL kan maat, formaat en instelling toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Ersina is een goed ontwikkelde merrie die zeer goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend.
De nek is goed  van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is horizontaal aangezet, goed van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en zeer goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en steil van ligging.
De rug is goed van lengte en voldoende van bespiering.
De lendenen zijn voldoende bespierd en voldoende aangesloten.
De croupe is recht van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is wat lang en correct gesteld.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met voldoende verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende hard van kwaliteit.
De stap is voldoende van ruimte en ruim voldoende van souplesse.
De draf is ruim voldoende van ruimte met een ruim voldoende houding en een voldoende goed ondertredend achterbeen. Het voorbeen wordt voldoende weggezet.
De galop is voldoende krachtig, ruim voldoende van ruimte, voldoende gedragen met een ruim voldoende houding.

Ersina heeft in 2012 bij de IBOP proef de volgende resultaten behaald:
Stap 6,5 Draf 7,5 Houding en Balans 8 Galop 8 Reflexen 8 Techniek 8,5 Vermogen 8 Instelling 8,5 Rijdbaarheid & Bewerkbaarheid 9 Aanleg springpaard 8,5 Totaal 83 punten.

Stokmaat: 1.71m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2021). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.