Ga naar hoofdinhoud

Nouri W VDL

Nouri W VDL (Cohinoor VDL x Carrera VDL)

Nouri W (Cohinoor VDL x Carrera VDL) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201800549
GEBOORTEDATUM 16-3-2018
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 1.68 m
KLEUR BRUIN
WFFS in onderzoek

Verrichtingscijfers

Stap 8,00
Draf 8,00
Houding en balans 8,00
Galop (2x) 8,50
Reflexen (2x) 8,50
Techniek (2x) 8,00
Vermogen 8,00
Rijdbaarheid 8,50
Instelling 8,50
Aanleg als springpaard 8,50
Totaal 83,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Nouri W VDL is een ruim voldoende ontwikkelde, die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, voldoende van lengte en goed van bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en voldoende bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en voldoende aangesloten. De croupe is een fractie hellend van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde en voor gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn voldoende van lengte en correct gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en ruim voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Nouri W VDL is een zoon van de  hengst Cohinoor VDL die succesvol is op 1.45m m niveau. Cohinoor VDL is zelf gefokt met in de vaderlijn de hengsten Cornet Obolensky, Stakkato en Contender op rij. Nouri W VDL heeft zijn kwaliteit niet van vreemde, want zijn moeder Cuba libre W scoorde op de IBOP voor haar exterieur 80 punten en voor alle springonderdelen kreeg ze maar liefst 85 punten. Cuba Libre W is een dochter van de hengst Carrera VDL die met Jur Vrieling op 160m niveau sprong. Ook in de fokkerij zien we dat Carrera VDL bezig is zijn stempel te drukken. De grootmoeder Willy R (v. Kannan) gaf al het 1.40m m paard Coronado WW (v. Orlando) en het Grand prix dressuur paard Crush on you (v.Prestige VDL). We gaan verder naar de derde moeder en dat is de merrie Kakilly R (v. Sandro). Zij gaf in combinatie met For pleasure het 1.35m m springpaard For Murphy en het 1.30m m springpaard Fancouver.
Verder is ze ook grootmoeder van Carpaccio 14 (v.Ceasar vd Helle) en For Killy (v.Tangelo van de Zuuthoeve) die beide op 1.45m m niveau sprongen. Met de hengst Dulf van de Bisschop gaf ze het 1.35m m springpaard Gatby. Verder in de moederlijn zien we de hengst, Saros xx en vervolgens de stammoeder Sakilly. Uit deze lijn komt ook het Grand Prix Springpaard Zargo Z van Emile Hendrix.

Onderzoekrapport:

Nouri W VDL is een ongecompliceerde, betrouwbare en comfortabel te rijden hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft heel veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is goed van ruimte en souplesse. De draf is goed van ruimte en krachtig. In beweging heeft de hengst een goede houding en balans. De galop is zeer actief met een goede ruimte en buiging in het achterbeen, een zeer goede balans waarbij de hengst goed changeert. Nouri W VDL springt goed tot zeer goed met het lichaam naar boven met goede tot zeer goede reflexen en veel lichaamsgebruik. Nouri W VDL springt met een goede beentechniek. Nouri W VDL lijkt voorzichtig en toont veel vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Nouri W VDL veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
De hengst heeft gedurende het onderzoek enige dagen medicatie gehad vanwege een lichte irritatie van de voorste luchtwegen.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Nouri W VDL kan het exterieur, beweging en springkwaliteiten toevoegen.

Moederrapportage:
Cubra libre W is een goed ontwikkelde, aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is horizontaal van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en goed van ligging.
De rug is goed van lengte en voldoende van bespiering.
De lendenen zijn voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten.
De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goede verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is goed van ruimte.
De draf is goed van ruimte met een goede houding en een goede balans.
De galop is krachtig, goed van ruimte, met een goede balans en lichtvoetig.

Cubra Libre W heeft tijdens de IBOP de volgende resultaten behaald:
Stap 8 Draf 8 Houding/Balans 8.5 Galop 8.5 Reflexen 8.5 Techniek 8.5 Vermogen 8.5 Instelling 8.5 Rijdbaarheid 7.5 Aanleg Springpaard 8.5 Totaal 84 Punten

Stokmaat: 1.68m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.