Ga naar hoofdinhoud

O’Connor TN

O’Connor TN (Ogano Sitte x Acord II x Gimpel)

13 O’Connor TN (v. Ogano Sitte x Gilana v. Acord II). Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER DE481810080019
GEBOORTEDATUM 14-2-2019
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 1.68 m
KLEUR BRUIN
WFFS geen drager
Fokker
Gabriela Eder

Verrichtingscijfers


Stap 7,00
Draf 7,00
Houding en balans 7,00
Galop (2x) 8,00
Reflexen (2x) 8,50
Techniek (2x) 8,00
Vermogen 9,00
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,50
Aanleg als springpaard 8,50
Totaal 83,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2022
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
O’Connor TN is een goed ontwikkelde hengst die royaal in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is iets lang. De nek is voldoende van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, voldoende van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van lengte, ligging en van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is zowel van voren als van terzijde correct gesteld. Het achterbeen is iets lang. De koten voor en achter zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
O’Connor TN is een nakomeling van de hengst Ogano Sitte (v.Darco), die uit de welbekende Sitte-lijn komt en we ook kennen als vader van de hengst Aganix du Seigneur. Ogano Sitte zelf heeft met Phillipe Lejeune op 1,60m-niveau gepresteerd. Vervolgens zien we de merrie Gilana, een dochter van de Holsteiner-hengst Accord II. De volle broer van Accord II, Accord I, sprong op Grand Prix-niveau. De vader van Accord I en II is de hengst Ahorn Z, zoon van de springpaardenvererver Alme en de Grand Prix-merrie Heureka. Gilana is ook de moeder van het 1,35m-springpaard Quechua 6 (v.Question d’Honneur) en de 1,30m-paarden Graniza 333 (v.Question d’Honneur) en Nouvelle Cuisine 3 (v.No Surrender). Vervolgens gaan we via de hengsten Gimpel, Argentan I en Gutenberg terug op een sterke Hannoveraanse stam

Onderzoekrapport:
O’Connor TN is een goed te rijden hengst met veel looplust met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst ruim voldoende houding en balans. De galop is actief met een goede ruimte en lichtvoetig, een goede balans waarbij de hengst goed changeert. O’Connor TN springt zeer goed met het lichaam naar boven met goede tot zeer goede reflexen en veel lichaamsgebruik. O’Connor TN springt met een goede voorbeentechniek. O’Connor TN lijkt heel voorzichtig en toont zeer veel vermogen en overzicht. Als springpaard heeft O’Connor TN veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: Goed

Fok/aanparingsadvies:
O’Connor kan de springkwaliteiten, met name de reflexen en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Moeder Gilana is overleden. In 2006 heeft Gilana de Feldproef gedaan in Hannover, hierbij heeft ze de volgende punten behaald.
Stap 7, Draf 7,5, Galop 7, Rittigkeit 7, Springen – Manier 7,75, Springen – Vermogen 8,75.

Stokmaat: 1,72m / kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.