Ga naar hoofdinhoud

Odin

Odin (Edmundo x Vitens x Troubadour)

Odin (Edmundo x Vitens) foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201902841
GEBOORTEDATUM 23-4-2019
FOKRICHTING Gelders paard
REGISTER STB
VERW.SCHAP GP 4,0% (GEM-HOOG)
STOKMAAT 1.71 m
KLEUR PALOMINO
WFFS drager

Fokkers: M.H. Zwaneveld en P.E.M. Herweijer uit Assen
Eigenaren: Marcel van Bruggen en T. van Steenis uit Geldermalsen

Verrichtingscijfers

Stap 8,50
Draf 8,50
Galop 8,50
Houding 8,50
Aanleg als Dressuurpaard 8,50
Techniek 7,50
Voorzichtigheid 8,00
Instelling 9,50
Geschiktheid als Springpaard 8,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2022
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Odin is een royaal ontwikkelde, langgelijnde hengst die goed in het Gelders type staat met een aansprekend front. Het hoofd is sprekend, iets lang. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm en lengte en komt wat diep uit de borst. De schouder is ruim voldoende van lengte en een fractie steil van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn goed van bespiering en zijn goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en is voldoende bespierd. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is zowel van terzijde als van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is een fractie lang en staat iets achter de massa. De koten vóór en achter zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn voldoende ontwikkeld.

Afstamming:
Odin is een zoon van de ZZ-Licht presterende Edmundo. Deze palomino die ook in de aangespannen sport actief is, is een zoon van de Cabochon-zoon Upperville. Zowel de moeder, grootmoeder als overgrootmoeder voeren het sport (dr) predicaat. De moeder is Buonaternel, een elite preferente sport (dr) IBOP en PROK merrie van Vitens. Zij bracht in combinatie met Sirius ook het Z1 dressuurpaard Ginaternel. De grootmoeder is Jeanieternel, een ster sport (dr) merrie van de Franse schimmelhengst Troubadour. Zij gaf twee dressuurpaarden, in combinatie met Gribaldi de Z1 geklasseerde Gigolo en gecombineerd met Habsburg de M2-ruin Nimroth. Overgrootmoeder Dieternel voert de predicaten keur, prestatie en sport (dr) en is een zoon van de Amor-zoon Vindicator. Zij bracht drie sportpaarden van Elberton, Purioso en Contender. Verder wordt de moederlijn opgebouwd uit dochters van Growing Grey xx, Amor en Olaf van Wittenstein.

Onderzoekrapport:
Odin is een eerlijke, betrouwbare  hengst met een zeer goede instelling en veel looplust. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief, goed van ruimte en heeft een goede souplesse. De draf is actief, heeft een goede afdruk en is goed van ruimte waarbij het achterbeen ruim voldoende tot goed ondertreedt en tot dragen komt. De hengst heeft een mooie voorbeentechniek met een lichte heffing vanuit de voorknie. De galop is actief, krachtig, bergop, gedragen en goed van ruimte. In beweging heeft Odin veel houding en een goede balans. 
Odin is eerlijk met het springen, toont ook hierbij een zeer goede instelling, een goede werklust en heeft een ruim voldoende tot goede techniek en lijkt daarbij voorzichtig. De hengst lijkt voor het springen een goede aanleg te hebben.
Ook in het terrein heeft Odin veel looplust en een zeer goede instelling en blijft heel geconcentreerd op de ruiter in vreemde situaties.
Odin geeft zijn ruiter zowel in de binnenpiste als op het buitenterrein een betrouwbaar en zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:

De veelzijdige Odin kan maat, formaat en de bewegingstechniek toevoegen, en met name de instelling binnen de Gelderse populatie verbeteren.

Moederrapportage:
Buonaternel is een ruim voldoende ontwikkelde merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat met een neerwaartse romprichting. De merrie mocht meer Gelderse opdruk hebben.
Het hoofd is sprekend, iets lang met een vriendelijk oog.
De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, lengte en bespiering.
De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is steil en goed van lengte.
De rug is gezonken, goed van lengte en matig van bespiering. Ten tijde van de beoordeling was de merrie zogend.
De lendenen zijn arm bespierd en voldoende aangesloten.
De croupe is goed van ligging, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.           
Het voorbeen is van voren gezien toontredend en van terzijde gezien een fractie hol.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten vóór zijn voldoende van lengte en correct gesteld.
De koten achter zijn voldoende van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed van vorm, goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit met lage verzenen.
Het fundament is iets fijn en goed van kwaliteit.
De stap is actief, ruim voldoende van ruimte en heeft ruim voldoende souplesse.
De draf is lichtvoetig, goed van ruimte met een goed ondertredend achterbeen en wordt met een goede houding getoond. Het voorbeen zou wat meer heffing vanuit de voorknie moeten hebben.
De galop is lichtvoetig, gedragen, ruim voldoende van ruimte en heeft een goede houding.

Stokmaat: 1.65m / Kleur: schimmel

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.

Odin (Edmundo x Vitens) Foto: Melanie Brevink Van Dijk
Odin (Edmundo x Vitens) foto: Melanie Brevink-Van Dijk