Ga naar hoofdinhoud

One Two Three 

One Two Three (Vivaldi x D-Day x Argus)

39 One Two Three (v. Vivaldi x Tolivia v. D-Day). Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201906871
GEBOORTEDATUM 20-4-2019
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 2,9% (HOOG)
STOKMAAT 1.69 m
KLEUR DONKERE VOS
WFFS geen drager
Fokker
STAL 104 BV

Verrichtingscijfers


Stap (2x) 8,00
Draf (2x) 7,50
Galop (2x) 7,50
Souplesse 7,50
Houding en balans 8,00
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,50
Aanleg als Dressuurpaard 8,00
Totaal 78,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2022
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
One Two Three is een goed ontwikkelde, jeugdige hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en schuin van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor zijn goed van lengte en goed gesteld. De koten achter zijn goed van lengte en iets week gesteld. Het fundament is iets fijn ontwikkeld en hard van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en van kwaliteit. De verzenen zijn ruim voldoende ontwikkeld.

Afstamming:
Premiehengst One Two Three komt voort uit de al meerdere malen succesvol gebleken combinatie van Vivaldi en Tolivia. One Two Three is een zoon van invloedrijke en preferente Vivaldi, die de afgelopen jaren zowel in Nederland als het buitenland zijn stempel weet te drukken op de dressuurpaardenfokkerij. De moeder van One Two Three is Tolivia (elite pref prest sport-dres PROK van D-Day). Tolivia is zelf in de dressuursport uitgebracht op Z2-niveau. Tolivia’s nakomelingen bleken in sport en fokkerij succesvol. Zo bracht ze in combinatie met Vivaldi al de bij het KWPN-erkende Vitalis, waarvan de laatste jaren de nakomelingen doorbreken in de internationale sport en daarin opvallende prestaties leveren. Daarnaast leidde de aanparing met Vivaldi tot de bij het DWB-goedgekeurde My Vitality. Ook dient Tolivia als moeder van meerdere Z-dressuurpaarden. Tolivia’s moeder is de stermerrie Nalivia (v.Argus) die voor het moederschap tekent van de ZZ-Zwaar-geklasseerde Corvette (v.Samba Hit II). De moederlijn van One Two Three vervolgt met Folivia (keur pref prest) die als moeder, grootmoeder en overgrootmoeder dient van zeer veel sportpaarden, waaronder het internationale Grand Prix-paard Dior S.

Onderzoekrapport:
One Two Three is een jeugdige, bloedgemaakte, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel inzet en werklust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken.  De stap is zuiver viertakt, goed van ruimte en souplesse. De draf beschikt over een goede takt, ruim voldoende beentechniek en ruimte. De hengst mag nog iets winnen aan kracht en buiging in het achterbeen. De galop is zuiver drietakt, met een goede ruimte en balans. Het achterbeen mag nog met meer buiging worden ondergebracht. One Two Three heeft ruim voldoende tot veel souplesse en valt op met een goede zelfhouding. Als dressuurpaard heeft One Two Three veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: Goed.

Fok/aanparingsadvies:
One Two Three kan het dressuurmodel verbeteren, rijdbaarheid en lichtvoetigheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Tolivia is een ruim voldoende ontwikkelde merrie met goede verhoudingen in het lichaam, ze staat goed in het rechthoeksmodel.
Het hoofd is voldoende sprekend.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is ruim voldoende van vorm, zeer goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De schoft is hoog en ruim voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en schuin van ligging.
De rug is ruim voldoende van bespiering en de lendenen zijn ruim voldoende aangesloten.
De croupe is een fractie hellend van ligging, ruim voldoende van lengte en van bespiering.
Het voorbeen is van voren en van terzijde gezien correct.
Het achterbeen is correct.
De koten zijn normaal van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit met een fractie ondergeschoven verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en opvallend hard van kwaliteit.
De stap is goed van ruimte en van souplesse.
De draf is ruim voldoende van ruimte met een actief gebruik van het achterbeen.

Stokmaat: 1.65m / kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.