Ga naar hoofdinhoud

Column Dirk Willem Rosie: De nieuwe adonis

Opinie
De kampioen van de KWPN hengstenkeuring 2019: Le Formidable Foto: Melanie Brevink - van Dijk
"Niet al het verstandige is ook leuk. Het op een rijtje zetten van paarden en vervolgens één paard op het schild heffen is onder fokkers een erkend volksvermaak. Het is heerlijk om het hartgrondig oneens te zijn met de jury, c.q. met de borst vooruit te lopen omdat jij óók al had gezegd dat het zo’n best peerd was." Aldus Dirk Willem Rosie, in zijn nieuwste column over de wijzigingen die het KWPN doorvoerde in de hengstenselectie.

Géén kampioenskeuring meer, een streep door de (inderdaad volkomen overbodige) derde bezichtiging en op 20 januari hangen we er in Ermelo met z’n allen met de benen uit als het longeren eindelijk onderdeel uit gaat maken van de KWPN-hengstenselectie. Dat zijn de kloeke adviezen van de Fokkerijraad die straks alleen nog door de Ledenraad afgezegend hoeven worden. Het gezonde paardenverstand heeft bezit genomen van het KWPN.

Lees de hele column op Paardenkrant.nl (alleen voor abonnees)

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Column Dirk Willem Rosie: De nieuwe adonis

  • jehannes Andela

    In plaats hiervan worden de allerbeste KWPN-geregistreerde hengsten geprimeerd. Door de primering van de hengsten kunnen de meest complete hengsten extra in de schijnwerpers worden gezet en kan hierdoor aangegeven worden welke richting we op willen met de fokkerij.

    Wat is het verschil tussen een kampioen en de hoogst geprimeerde?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook