Ga naar hoofdinhoud

Column Dirk Willem Rosie: Nieuwe wijn

Opinie
hengstenkeuringscommissie dressuur
De KWPN Hengstenkeuringscommissie Dressuur in actie Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De benoeming van een nieuw hoofd inspectie en een nieuw lid van de hengstenkeuringscommissie ziet Dirk Willem Rosie als een kans voor het KWPN, om de kijk op paarden én de bijbehorende toelichting uit het 20-ste eeuwse slop te halen. Want het riedeltje van de rijtypische merrie die wat langer gelijnd mocht zijn is inmiddels grijs gedraaid.

Iemand zei me dat Johan Hamminga eigenlijk te oud is om tot lid van de hengstenkeuringscommissie te worden benoemd. Dat de jeugd een kans had verdiend. Het zal wel komen doordat ik qua leeftijd aardig achter Johan aanhobbel, maar daar was ik het nou eens hartgrondig mee oneens. Als KWPN-medewerker maakte ik van nabij mee hoezeer de hengstenkeuringscommissie onder druk kan komen te staan. Dan is het wel handig als je wat kilometers op de teller hebt.

Lees de hele column op Paardenkrant.nl (alleen voor abonnees)

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Column Dirk Willem Rosie: Nieuwe wijn

  • Jan jonas

    De jeugd moet meelopen met de oudjes. Zo moet de jeugd het leren om paarden te keuren. Wanneer er niet genoeg jeugd is moeten de oudjes doorblijven gaan. Dus respect voor de oudjes, daar kan de jeugd iets van leren. Die fout (het weg sturen van ervaring) heeft de overheid gemaakt, waar iedereen last van heeft, dat moet niet bij de paarden gebeuren. Paarden keuren is een vak.

  • tony v

    Volledig eens met J.J .Nederland heeft veel oudere mensen die dwars door een paard kunnen kijken zowel fok als de sport laat die kennis niet verloren gaan. De jeugd kan hun ervaring zeker gebruiken laat het niet verloren gaan. De laatste jaren gaan we de weg op dat het papier belangrijker is dan het paard zelf. Leer ze de terug de paarden te beoordelen op hun sterke en zwakke kanten .Wat ben je met het mooiste afstamming als het dier niet voldoet en dat moeten we terug leren onderscheiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook