Ga naar hoofdinhoud

Column Dirk Willem Rosie: Tweedeling

Opinie
Nina Reina, veiling Dronten sept 2018
"Fokkers moeten steeds meer op hun tellen passen. Dat is de les van de eerste veulenveilingen van dit jaar. De uitersten komen steeds verder uit elkaar te liggen. Enerzijds die kleiner wordende minderheid van topveulens die steeds duurder betaald worden, anderzijds die groeiende meerderheid van veulens die moeilijk te verkopen zijn, c.q. waar geld bij moet", schrijft Dirk Willem in zijn column in de Paardenkrant van deze week.

“De achtergrond van dit proces is de professionalisering van de fokkerij. De markt kennen is cruciaal geworden. Waar wordt nog goed geld voor betaald? Voor mooie, royaal ontwikkelde dressuurveulens met drie opvallend goede gangen en voor goed ontwikkelde springveulens met een sexy pedigree. Wie die markt kan bedienen is spekkoper. De rest doet niet meer mee, althans niet op veulenveilingen.”

Benieuwd naar de hele column? Lees ‘m in de Paardenkrant.nl

Bron: Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Column Dirk Willem Rosie: Tweedeling

  • Auke Dijkstra

    Maar dit wordt ook nog in de hand gewerkt doordat er tegenwoordig gewoon te veel veilingen zijn. Ze vissen allemaal in dezelfde veulenvijver en dus loopt de kwaliteit van het geselecteerde terug. De 2 “elite” veilingen uitgezonderd want de topprijzen op die veulingen moet je niet te serieus nemen. O.a. het duurste dressuurveulen van Borculo gekocht door de selecteur??? En de kopers worden zo langzamerhand veilingmoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook