Een vernieuwende houding

Er staat een vacature open op de communicatie-afdeling van het KWPN. Ze zoeken daar iemand met een ‘ondernemende, vernieuwende en creatieve houding’. Die vernieuwende houding is ook wel nodig, want als het op communicatie aankomt is het KWPN nog niet aangekomen in de 21ste eeuw.

KWPN-directeur Johan Knaap houdt die vernieuwing waar het kan tegen. Alsof het zijn persoonlijke BV is, maakt hij zijn werknemers monddood. Reacties van het KWPN kantoor komen alleen schriftelijk en via Johan Knaap. Wat de KWPN-directeur af en toe lijkt te vergeten is dat hij aan het hoofd staat van een vereniging en dat niet hij, maar de leden de baas zijn.

Goede communicatie

Die leden zijn volgens mij vooral geholpen bij goede communicatie. Niet bij grootse verhalen over ‘successen op de WBFSH-ranking‘ of persberichten over gunstige getuigenverklaringen bij de rechter over Handsome O, een zaak die eigenlijk nooit de rechtszaal had mogen bereiken.

De leden zouden geholpen zijn als mensen als bijvoorbeeld Cor Loeffen, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie springen, altijd vrijuit zouden mogen spreken. Maar die denkt wel twee keer na voordat hij zijn mond open doet.

KWPN-database

Het paradepaardje van de KWPN-communicatie en -transparantie is de KWPN database. In die database staat bijvoorbeeld dat een hengst, die twee weken aan de kant stond in het verrichtingsonderzoek, ‘linksvoor problemen had in de ondervoet, welke met beschermend hoefbeslag voldoende tot rust zijn gekomen’ – einde toelichting.

Of de begin dit jaar overleden springhengst Genius is volgens de KWPN-database nog altijd beschikbaar met vers sperma bij Arjan Bekkers.

Transparantie

Kijk eens naar de deelnemers van het verrichtingsonderzoek op de KWPN-site. Daar wordt niet transparant gemeld voor welke hengsten het onderzoek is beëindigd, maar elke keer worden er sneaky namen weggehaald.
Waarom? Het lijkt me niets om geheimzinnig over te doen. Het nieuws van afgelopen week bewijst alleen maar dat met een beetje selectie niets mis is om KWPN-hengstenhouders niet onnodig op kosten te jagen.

Als iemand graag bij deze organisatie wil werken, wijs het KWPN er dan alsjeblieft op dat communicatie meer is dan alleen maar halleluja-verhalen over KWPN’ers die zevende worden in een 1.35-parcours ergens.

Klik hier om te reageren

Rick Helmink
rick_helmink@hotmail.com

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.