Ga naar hoofdinhoud

Glocks feestje

Leuke discussie op de redactie van De Paardenkrant: wat doen we met dat feestje van Glock? Op maandagochtend maken we een globale indeling van de krant, waardoor de belangrijkste artikelen op de prominentste plaatsen terecht komen. Over de opening van de voorpagina waren we het snel eens.

Scott Brash en Hello Sanctos waren eerder al in de voetsporen van de onoverwinnelijken getreden. Van John Whitaker met Milton, van Pierre Durand met Jappeloupe. En nu hadden ze in Aken ook nog eens geschiedenis geschreven door de Rolex-jackpot te laten rinkelen. De voorpagina was dus al vergeven, maar wát moest er als openingsartikel op de eerste sportpagina terechtkomen? De dressuur van Aken, of toch dat feest van onze Glock-jongens in Treffen? In rap tempo gingen de argumenten over tafel.

‘We moeten brengen wat de mensen bezighoudt’, luidde de eerste stelling. Daarmee schoof het artikel over Treffen naar boven op de eerste sportpagina, want Mark Zuckerberg moet in zijn Californische bedje wakker zijn geschrokken door de aardbeving die op Facebook plaatsvond. Met filmpjes en hartenkreten gaf de Nederlandse dressuurkolonie in Treffen lucht aan z’n enthousiasme over de optredens van Mariah Carey en Robbie Williams, met als hoogtepunt de high five van Stan, het zoontje van Joyce Lenaerts, met topidool Williams. Even leek het CDI van het Glock Horse Performance Center naar boven te verhuizen, onze jongens hadden daar toch ook alle rubrieken gewonnen?

Nederlandse successen zijn voor de redactie inderdaad een leidraad, Nederlandse lezers willen daar nu eenmaal alles van weten. Maar wat is de nieuwswaarde van een overwinning die op voorhand vaststaat? Wat was het sportieve niveau van de wedstrijd in Treffen? Wat hebben Mariah Carey en Robbie Williams met piaffe en passage te maken?

Uiteindelijk viel de keuze toch op de dressuur van Aken. Daar leverden de topamazones Tinne Vilhelmson en Isabell Werth een strijd op hoog niveau, daar ging een geweldig rijdende Diederik van Silfhout lange tijd aan de leiding, daar toonden Patrick van der Meer en Uzzo de vorm die zij zo graag op de Olympische Spelen van Londen hadden willen laten zien.

Voor het journalistieke evenwicht hebben we er een extra fotopagina van het CDI in Treffen tegenaan gegooid. Het is niet mis wat Gaston Glock voor de paardensport doet en het is opmerkelijk dat juist de Nederlandse topruiters Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Gerco Schröder zoveel succes en plezier aan de Oostenrijkse ondernemer te danken hebben. Glock gaat de komende jaren nog heel vaak de voorpagina van De Paardenkrant halen.

Dirk Willem Rosie, hoofdredacteur ([email protected])
Deze opinie verscheen woensdag 3 juni in De Paardenkrant

7 reacties op “Glocks feestje

 • TB

  en hoe hoog was het niveau in Aaken nou helemaal ok een paar topruiters hetzelfde als in Treffen dus. Daarbij hebben “onze” jongens wel heel mooie proeven laten zien waarbij ik van mening ben dat als Johnson deze proeven in een sterker deelnemersveld had laten zien hij ook zeker hogere punten gescoord had.

  Neemt niet weg dat ik enorm fan van CHIO Aachen ben. Het is een van de mooiste en belangrijkste wedstrijden en verdiend daarmee alleen al een plaats op de voorpagina maar de vergelijking over het niveau gaat hier dit jaar niet op dacht ik

 • Brekelmans

  Het is niet mis wat Glock voor de paardensport doet,aldus Horses.nl. Maar wel is alles mis wat Glock voor de wereldvrede doet. Het is alles bloedgeld waarmee gesponsord en gestrooid wordt, alles verdiend met internationale wapenhandel. Maar geld stinkt niet meer in de sport. De grootste boeven worden er met open armen ontvangen. Bakken zwart geld worden zo wit gewassen. Sporters realiseren zich niet waaraan ze zich schuldig maken. Gelukkig komt aan alles een einde. Kijk maar naar de FIFA wat er nu allemaal los komt.
  Horses.nl hoeft van mij niemand te bekritiseren maar loven is het andere uiterste.

 • H. Paerels

  Heer Brekelmans, ik ben het geheel met u eens.
  En in hoeverre kan de handel en wandel van Glock en de sport gescheiden blijven als dhr. Gal al een plastron draagt met een “gouden geweertje” erop …?!!
  Vanuit ethisch oogpunt zou men verre moeten blijven van Glock …..!
  We zijn het spoor volledig bijster geraakt.

 • tony

  gaan jullie ook protesteren tegen een automerk sponsor ja want met auto’s komen er ook duizenden mensen om het leven door ongelukken of liever geen vliegtuigmaatschappij als sponsor want die vallen ook uit de lucht.Typisch Hollands die bekrompenheid is het beter misschien dat die Clock een jacht van tientallen miljoenen koopt waar er niemand iets aan heeft ipv de paardesport te steunen.Wapens worden al duizenden jaren gemaakt jammer maar het is nu eenmaal zo.

 • Tineke

  Hypocriet zijn wij Nederlands altijd al geweest. Dus. Waarom nu niet. Het mes snijdt nog altijd naar twee kanten. Tjonge jonge wat zijn wij af en toe een stom volk!

 • J

  En wat heeft al dat zwart geld te maken met de prestaties van onze top sporters. Ga je ergens anders druk om maken ofzo. Wees blij dat onze sporters zo’n goede sponsor hebben.

  En zo zwart zal dat geld wel niet zijn. Zo’n groot bedrijf heeft veel t verliezen bij schandalen.

 • Ellen

  Hoe schijnheilig zijn we weer in Nederland! Weet horses.nl waar al het geld van alle sponsoren in de paardenwereld vandaag komt? Wapens waren er al en zullen er ook blijven. Vergeet niet dat het grootste deel van de Amerikaanse politie met de Glock is uitgerust. Moet je dan als firma zeggen nee dat doen we niet ga maar naar de concurrent. Glock heeft het lef om zich voor 10 jaar te verbinden aan de Nederlandse dressuursport, waar kom je dat tegen? Nee dan de Vissers dat was een fijne sponsor, wat een leed hebben die gebracht zeg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook