Ga naar hoofdinhoud

Terug naar de woensdag

Column Dirk Willem Rosie
Voor mij is het beste nieuws van 2016 dat de Paardenkrant in 2017 weer op woensdag gaat verschijnen. De verschuiving naar de donderdag was afgelopen jaar noodzakelijk door veranderingen in de drukkerijmarkt. Het aantal drukpersen neemt af en daarmee wordt de druk op de resterende persen steeds groter.

Uit nieuwe onderhandelingen met de drukker is nu dan toch weer de woensdag als verschijningsdag tevoorschijn gekomen, daar zijn wij heel gelukkig mee!

Kalkoen

Het afgelopen weekeinde was het enige in 2016 waarop niet terug te blikken valt. Op Edwina Tops, Athina Onassis en een handvol Arabieren in Doha na, zat werkelijk iedereen aan de kalkoen. Daar waar de paardenwereld het hele jaar door weekend in, weekend uit de aardbol bereist om elkaar de plooien uit de broek te rijden, was nu een weldadige rust over ons neergedaald. Letterlijk iedereen zat onder een spar aan een stuk kerststol te knagen.

Lange tanden

Bij wie viel die kalkoen zwaar op de maag? Wie zat er met lange tanden de rozijntjes uit de stol te peuteren? Was dat Martin Lips of Maarten van der Heijden? Gezien de reacties op het gedwongen vertrek van Lips als bondscoach eventing kan de KNHS-top geen rustige Kerst hebben gehad. Terwijl er voor Martin uitdagingen genoeg liggen om in 2017 zijn dagen door te komen.

Keihard

Topsport is keihard en de KNHS moet uiteraard voorbijgaan aan allerlei emotionele argumenten om een succesvolle coach maar eeuwig in het zadel te houden. Maar áls je afscheid neemt van een coach die een hele discipline op de kaart heeft gezet, leg je keuze dan heel goed uit. Nu zei de KNHS zo ongeveer dat Lips onvoldoende verstand heeft van dressuur en dat zijn opvolger, waarmee onderhandelingen worden gevoerd, dat wél gaat meebrengen.

Klimke of Bartle?

Hiermee legt de KNHS een enorme druk op zichzelf. Wordt het Ingrid Klimke? Of toch de gevierde ex-coach van Duitsland Christopher Bartle, die zojuist naar Engeland is teruggekeerd? Hoogst onwaarschijnlijk. Maar de KNHS moet wel met een bevredigende naam komen om op deze manier afscheid van Martin Lips te kunnen nemen.

Harmonie in de ring

Met een boze eventingwereld, een springwereld die z’n Tabel C en paardenwissel plotsklaps kwijt was en een nieuwe dressuurbondscoach die de harmonie wil laten zegevieren in de ring, valt er in 2017 genoeg te beleven. En om op woensdag over te schrijven. Met sterk verkorte aanlevertijden moeten wij topsport gaan bedrijven om vanaf woensdag 11 januari weer een dag eerder bij u op de mat te liggen. Maar daar hebben wij zin in. Omdat we u in het nieuwe jaar nog beter van dienst kunnen zijn.

Dirk Willem Rosie, hoofdredacteur

[email protected]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.