Ga naar hoofdinhoud

Verder lezen

‘Jij schreef vroeger zeker op een typemachine’, vroeg iemand laatst, toen hij mijn toetsenbord mishandeld zag worden. Zo oud ben ik dus. Van ver voor het internet. Ik bespaar u de heldensaga’s over de manier waarop ik vroeger Wereldbekerfinales en grote kampioenschappen op tijd in de krant kreeg.

Toen het internet opkwam, werkte ik bij het KWPN. We keken als een kip naar het onweer, wat móesten we daar mee? Gelukkig had de Brabantse ondernemer Jack Coumans een stel nerds in dienst genomen. Zijn internetbedrijfje van het eerste uur heette Horses of the Dutch. Als wij iets op www.kwpn.nl wilden plaatsen, belden we met Coumans.

Horses of the Dutch is kortweg ‘Horses.nl’ geworden, de leidende nieuwssite voor de hippische wereld. Elke maand blijven gemiddeld zo’n 160.000 paardenliefhebbers via Horses.nl op de hoogte van al het nieuws. Horses.nl was al heel lang het snelle broertje van de Paardenkrant, vanaf deze week is het dé site van de krant. En is de Paardenkrant de krant van Horses.nl.

Hoewel stammend uit totaal andere tijden, zijn de echtelieden Paardenkrant en Horses.nl helemaal voor elkaar geboren. Ze maken elkaar compleet. De één is altijd haantje de voorste, de ander meer van het bedachtzame type. De één vertelt als eerste wat er is gebeurd, de ander legt uit hoe dat zo kwam. Paardenmensen lezen het nieuws op Horses.nl. En ze lezen verder in de Paardenkrant. Want daarin staan de achtergronden, de duiding van het nieuws, de mooie leesverhalen. Meer en meer gaan we in de Paardenkrant dingen voor paardenmensen uitzoeken. Om te vertellen hoe het werkelijk zit.

Het huwelijk van Paardenkrant en Horses.nl heeft ook praktische voordelen. Abonnees kunnen online het archief van de Paardenkrant bekijken. Ook staat al vanaf dinsdagavond op Horses.nl de nieuwste uitgave van de Paardenkrant klaar voor de lezers. Daarnaast worden abonnees vier keer per week op de hoogte gebracht van het laatste nieuws door middel van een nieuwsbrief.

Geen huwelijk zonder kinderen. Komende generaties liefhebbers van paarden en pony’s en hippische professionals zullen zich vooral digitaal informeren over hun hobby of beroepstak. Alle voordelen van het internet gaan we verbinden met ons journalistieke vak. Zodat de Paardenkrant ook in de toekomst dé objectieve, betrouwbare en kritische informatiebron blijft. We blijven schrijven over de schoonheid van sport en fokkerij, maar voor zoete koek zal nooit ruimte zijn.

De vorm van onze uitgaven zal zeker met zijn tijd meegaan, maar de inhoud zal wezenlijk nooit veranderen. De Paardenkrant zal er altijd zijn om verder te kunnen lezen.

Dirk Willem Rosie, hoofdredacteur ([email protected])
Deze column verscheen woensdag 4 november 2015 in De Paardenkrant. Geen abonnee van De Paardenkrant? Sluit dan hier een (online) abonnement af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.