Ga naar hoofdinhoud

Verdrietig

Slecht nieuws lijkt de paardenwereld te overmannen. De gezondheidstoestand van Wim Ernes baart natuurlijk enorme zorgen. Heel hippisch Nederland duimt voor deze geweldenaar.

Met Marja Teekens leek niets bijzonders aan de hand. Heel rustig ging zij haar ambitieuze weg door de paardenwereld. Als ik van haar weer eens een uitnodiging kreeg voor een hippische netwerkbijeenkomst, of als ik haar sprak over de begeleiding van studenten, dacht ik wel eens: jij hebt veel hooi op je vork. Maar naar buiten gaf Marja geen krimp. Totdat op die rampzalige zaterdagochtend bleek dat er een hele andere binnenwereld was. Eén die haar noodlottig werd.

Voor collega Jacob Melissen mag 2016 wel weer snel voorbij zijn. Behalve de bovengenoemde rampspoed vertelde Jacob mij maandag in Zuidbroek nog wat andere jobstijdingen over sterfgevallen in zijn omgeving. Ik antwoordde dat we heel 2016 nog hebben om daar een heleboel mooie dingen tegenover te gaan stellen.

Datzelfde Zuidbroek was daar al een goed voorbeeld van. Ooit besloot het KWPN dat de noordelijke fokkers maar in Assen naar de hengstencompetitie moesten gaan kijken. Dat halletje van Van der Valk had onvoldoende uitstraling, in het prachtige Assen zou de competitie nog veel beter uit de verf komen.

Toen bleek maar weer eens dat ‘beter’ de vijand is van ‘goed’. Zuidbroek was prima, daar gingen de fokkers elk jaar heen, daar was het gezellig en Assen stierf een snelle dood. In no time was de competitie weer terug bij de fokkers, in Zuidbroek.

Hoezeer de hengstencompetitie bij Zuidbroek hoort, bleek de afgelopen weken maar weer eens. Door Code rood kon de wedstrijd niet doorgaan. ‘Geen nood’, zei de organisatie en plakte de afgelopen maandag gewoon aan het toch al mega-lange evenement vast. Een bijna volle en zeer gezellige Van der Valk-hal genoot op zo maar een maandag van de hengsten. Petje af voor de organisatie!

Er gebeurt zoveel moois en goeds in de paardenwereld. Para-amazone Rixt van der Horst had al een superdeal met Unieks voormalige eigenaresse Dorien van der Lee. Ze werd al gesteund door het Foppe Fonds en nu springt de Hendrik en Anne Bosma Stichting uit Jubbega weer in de bres om haar van een tweede Gribaldi-nazaat te voorzien. Caraat is sinds kort het reservepaard van Rixt voor Rio.

Ook wij van de Paardenkrant-Horses.nl gaan de rest van 2016 benutten om goede en mooie dingen te ondernemen. Wij zijn alleen heel erg verdrietig dat we dat zonder onze collega Marja Teekens moeten doen.

Dirk Willem Rosie, hoofdredacteur ([email protected])
Deze column verscheen woensdag 13 januari 2016 in De Paardenkrant. Geen abonnee van De Paardenkrant? Sluit dan hier een (online) abonnement af.

Eén reactie op “Verdrietig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.