Ga naar hoofdinhoud

Opoque 

Opoque (All at Once x Davino V.O.D. x Fürst Heinrich)

31 Opoque (v. All at Once x Ice Princess STH v. Davino VOD). Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201906873
GEBOORTEDATUM 10-5-2019
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP2,3% (GEM-HOOG)
STOKMAAT 1.68 m
KLEUR DONKERE VOS
WFFS geen drager
Fokker
STAL 104 BV

Verrichtingscijfers

Stap (2x) 8,00
Draf (2x) 8,50
Galop (2x) 9,00
Souplesse 8,50
Houding en balans 8,50
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 9,00
Aanleg als Dressuurpaard 8,50
Totaal 85,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2022
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Opoque is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met correcte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, ruim voldoende lengte en goed van bespiering. De hals komt iets diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en schuin van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is lang doorlopend. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn lang en een fractie week gesteld. Het fundament is passend ontwikkeld en hard van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en van kwaliteit. De verzenen zijn ruim voldoende ontwikkeld.

Afstamming:
Premiehengst Opoque is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van All At Once, een zoon van Ampère die op basis van zijn excellente sportprestaties op latere leeftijd is goedgekeurd bij het KWPN. All At Once wordt zeer succesvol uitgebracht in de internationale Grand Prix en nam onder het zadel van Yessin Rahmouni deel aan de Olympische Spelen in Tokio. De moeder van Opoque is Ice Princess STH (elite sport-dres IBOP-dres PROK D-OC van Davino V.O.D.). Ice Princess STH excelleerde in haar IBOP en kreeg een puntentotaal van 90,5 toegewezen, met daarin een 9,5 voor zowel de stap als de draf. Daarnaast is de moeder van Opoque op Z2-niveau uitgebracht in de dressuursport. Grootmoeder Belle Vurona, een dochter van Fürst Heinrich, voert alle mogelijke predicaten, waarmee zij zowel zichzelf als haar nafok bewezen heeft in sport en fokkerij. Naast dat Belle Vurona zelf op Z2-niveau uitgebracht is, bracht ze al de Lichte-Tour paarden Identity STH (v.Charmeur) en Jongleur STH (v.Expression), alsmede het ZZ-Licht-paard Girlpower STH (v.Totilas). De moederlijn vervolgt met Vurona (elite pref prest sport-dres van Negro). Zij dient als moeder van de bij het KWPN-goedgekeurde hengst High Five U.S. en de bij meerdere stamboeken goedgekeurde Blue Hors First Choice die op Intermediaire I-niveau uitgebracht is in de sport. Daarnaast is Vurona moeder van een heel aantal sportpaarden en grootmoeder van de KWPN-hengst Knock Out.

Onderzoekrapport:
Opoque is een sympathieke en lichtvoetige, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en werklust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken. De stap is goed van activiteit, zuiver van viertakt en ruim voldoende van ruimte. De stap zou nog meer tot schrijden mogen komen. De draf typeert zich door zeer veel schoudervrijheid en heffing van het voorbeen. De hengst heeft veel schakelvermogen, het achterbeen komt goed tot dragen. De galop is bergop, met een zeer krachtig en zeer goed onder springend achterbeen. Opoque beweegt met veel takt en een zeer goede beentechniek, veel zelfhouding en balans, waarbij zijn vermogen tot schakelen zeer positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Opoque veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: Voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Opoque kan de kracht vanuit de achterhand verbeteren, snelle reflexen en buiging in de gewrichten toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Ice Princess STH is een chique merrie die ruim voldoende ontwikkeld is en ruim voldoende in het rechthoeksmodel staan.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is ruim voldoende van lengte, is goed van vorm en is ruim voldoende van bespiering.
De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en loopt ruim voldoende door in de rug.
De schouder is correct van lengte van ligging.
De rug is ruim voldoende van bespiering en de lendenen zijn goed  aangesloten.
De croupe is een goed van ligging en voldoende van lengte.
Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten voor en achter zijn een fractie week gesteld.
De hoeven zijn passend ontwikkeld met correct ontwikkelde verzenen.
Het fundament wat fijn en hard van kwaliteit.
stap is actief, zeer goed van ruimte en met zeer veel lichaamsgebruik.
De draf is heel lichtvoetig, met veel buiging in de gewrichten, veel souplesse en een heel goed achterbeengebruik. Ze toont veel schakelvermogen en zelfhouding.
De galop heeft veel afdruk, balans en beentechniek. Ook hierin valt de merrie op met de mechaniek en zelfhouding.

Ice Princess STH liep in 2018 een IBOP met de volgende punten
S9,5 D9,5 G8,5 S9,0 H&B9,0 Rbh8,5 A9,0 T90,5

De merrie was in 2022 niet beschikbaar voor inspectie, hierdoor is het rapport opgesteld op basis van eerder verkregen gegevens.

Stokmaat: 1.64m / kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.