Ga naar hoofdinhoud

Opus One JDV

Opus One JDV (Cape Coral RBF x Cardento x Coriano)

2 Opus One JDV (Cape Coral RBF x Cardento x Coriano). Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201905213
GEBOORTEDATUM 8-6-2019
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP SP 2,6% (HOOG)
STOKMAAT 1.67 m
KLEUR BRUIN
WFFS geen drager
Fokker
J. DRESEN

Verrichtingscijfers


Stap 7,00
Draf 7,50
Houding en balans 7,50
Galop (2x) 8,00
Reflexen (2x) 8,00
Techniek (2x) 7,50
Vermogen 8,00
Rijdbaarheid 7,50
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 8,00
Totaal 78,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2022
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Opus One JDV is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en is ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en aangesloten. De croupe is voldoende van lengte, goed van ligging en van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien iets frans gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn zowel voor als achter correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn voldoende ontwikkeld, voldoende van vorm en van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Opus One JDV is een zoon van de hengst Cape Coral RBF Z, die zelf presteerde tot en met het 1,50m-niveau en waarvan de oudste nakomelingen zich zeer positief etaleren in de jongepaardenrubrieken. Moeder Kalina JDV is een dochter van de springpaardenvererver Cardento (v.Capitol I). De tweede moeder is de Coriano-merrie Zoelina, zij gaf in combinatie met Vingino de ruin Dino, die onder andere derde werd in de prestigieuze Grand Prix van Spruce Meadows. De merrie Elina (v.Carambole) is eveneens een dochter van de merrie Zoelina en sprong met Charles Luyckx in het 1,60m-niveau. Verder gaf ze nog de nakomelingen Faberlina (v.Carthino Z), van Jennifer Waxman, Golia(v.Bustique), 1,50m met Marlon Modolo Zanotelli, en Joelina (v.Entertainer), 1,45m met Oda Charlotte Lyngvaer. Laatstgenoemde was als zevenjarige deelnemer aan de WK-finale in Lanaken. In de derde generatie zien we de merrie Aberlina (v.N-Aldato). Deze merrie gaf springpaarden als Barino (v.Larino), die in het 1.60m liep en het 1,45m-paard Blast Off (v.Lester). Ook is Aberlina via haar dochter Rolina (v.Caretino) grootmoeder van onder andere het 1,60m-paard De Vleut (v.Vleut). Deze stam gaat via de hengsten Rigoletto en Farn terug op de beroemde Nederlandse Oberlina-stam.

Onderzoekrapport:
Opus One JDV een comfortabel en ruim voldoende tot goed te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft ruim voldoende tot veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. In het begin van het onderzoek had de Opus One JDV moeite met de aanleuning, dit is tijdens het onderzoek verbeterd. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is goed van ruimte, actief en lichtvoetig. In beweging heeft de hengst ruim voldoende tot een goede houding en balans. De galop is actief, lichtvoetig met een goede ruimte, een goede balans waarbij de hengst makkelijk changeert. Opus One JDV springt goed met het lichaam naar boven met wisselende reflexen en veel lichaamsgebruik. Opus One JDV springt met een wisselende voorbeen techniek en een ruim voldoende achter beentechniek. Opus One JDV lijkt ruim voldoende voorzichtig en toont veel vermogen en ruim voldoende overzicht. Als springpaard heeft Opus One JDV veel aanleg en geeft zijn ruiter een comfortabel gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Kalina JDV is een voldoende ontwikkelde, rijtypische merrie die voldoende in het rechthoeksmodel.
Het hoofd is aansprekend.
De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, voldoende van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en goed van ligging.
De rug is goed van lengte en heeft een goede bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en een fractie strak.
De croupe is voldoende van lengte, recht van ligging en goed van bespiering
De broekspier is zeer goed van lengte.              
Het voorbeen is van voren gezien en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld
De koten vóór, zijn goed van lengte en een fractie week gesteld.
De koten achter, zijn goed van lengte en eveneens een fractie week gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit..
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is ruim voldoende van ruimte en heeft ruim voldoende souplesse.
De draf is lichtvoetig, gedragen, voldoende van ruimte en heeft een goede souplesse.
De galop is lichtvoetig, goed van ruimte en daarin heeft Kalina JDV een goede houding en balans.

Stokmaat: 1.62m / kleur: Schimmel

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: Voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Opus One JDV kan het exterieur verbeteren en de springkwaliteiten, met name reflexen, vermogen en instelling, toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.