Ga naar hoofdinhoud

FEI brengt advies uit omtrent Influenza-uitbraken

Foto: Lonneke Ruesink

De FEI heeft richtlijnen naar buiten gebracht om duidelijkheid te geven hoe om te gaan met de uitbraken, hoe het virus te herkennen, en hoe preventief te werk te gaan. Tot 8 februari j.l. zijn er meerdere uitbraken bevestigd in België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nigeria, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. 

Paardeninfluenza, zoals de FEI uitlegt, is een zeer besmettelijk virus dat ademhalingsaandoeningen bij paarden veroorzaakt. Het virus is endemisch voor de meeste landen van de wereld en uitbraken kunnen ernstig effecten hebben op de paardenindustrie, inclusief beperkingen op paardentransport en het annuleren van evenementen.

Richtlijnen

De FEI is duidelijk in hoe om te gaan met het virus. Bij het vertonen van symptomen moet per direct een dierenarts ingeschakeld worden, en deze moet swabs en bloedonderzoeken uitvoeren. Het belangrijkste is dat de paarden worden geënt volgens de regels van de FEI. Geënte paarden zullen volgens de FEI zeer goed beschermt zijn tegen het virus. Hoewel de enting niet 100% werkt, zal het virus minder effect hebben. Na menging met andere paarden op bijvoorbeeld concoursen adviseert de FEI de paarden twee maal daags te temperaturen. De vaccinatie-gegevens moeten actueel en correct zijn ingevoerd in het (FEI) paspoort. Wanneer een paard symptomen vertoond of in aanraking is geweest met een paard dat influenza heeft, mag deze het eigen terrein niet verlaten.

Bekijk hier het gehele advies.

Bron: FEI/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook