Ga naar hoofdinhoud

EK 2023 in Twente? ‘We willen eerst met een goed verhaal komen’

Gisteren werd bekend dat CSI Twente en Military Boekelo zich bij de FEI kandidaat hebben gesteld om de Europese Kampioenschappen springen en eventing  te organiseren in 2023. In De Tubantia van vandaag spreken de directeur van CSI Twente en de voorzitter van Boekelo, Rob Maathuis en Robert Zandstra, over de plannen. "We gaan de komende periode onderzoeken of het mogelijk en verstandig is om in Twente een EK te houden. We willen met een goed verhaal komen. Pas dan is duidelijk of de intentie overeind kan blijven", houdt Zandstra een slag om de arm. 

Twente staat er goed op bij de FEI, daar kwam Rob Maathuis in Lausanne achter. Een regio die goede ruiters en amazones heeft voortgebracht en dat nog steeds doet, alsmede een gebied waar deskundige organisaties huizen die internationale topwedstrijden houden. Daarnaast speelt de infrastructuur een positieve rol, met de snelweg A1 als kloppende slagader. Maathuis: “In een straal van 50 kilometer kunnen alle evenementen plaatsvinden. Het springen in Geesteren, de eventing in Boekelo en mogelijk het mennen en de dressuur in het Duitse Riesenbeck en Hagen. Het hele Euregio-gebied langs de A1 is een paardensportregio pur sang.”

Ver weg

Maar het is nog ver weg.  “Het is heel prematuur om nu al over de organisatie te gaan praten”, zegt Zandstra. “Het liefst hadden we het komende half jaar in alle rust en anonimiteit willen onderzoeken of er in deze regio een draagvlak is voor een EK en of we daarvoor een stevig fundament zouden kunnen leggen.”

Bron: Tubantia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook