Ga naar hoofdinhoud

FEI geeft grooms een stem

Paard met groom op voorterrein in Lanaken. Foto: Jacquelien van Tartwijk

De FEI heeft het Grooms Reporting Mechanism in het leven geroepen. Het doel hiervan is om het welzijn en de werkomstandigheden van grooms te verbeteren. "Dit is een grote verandering voor de hippische wereld. Het stelt grooms in staat om hun stem te laten horen en hun erkenning voor hun ervaringen krijgen", aldus Lucy Katan, directeur van de International Grooms Association (IGA).

Bij de oprichting van de IGA kwam duidelijk naar voren dat grooms een manier moesten krijgen om hun ervaringen rechtstreeks met de FEI te kunnen delen. “Door grooms toe te staan hun mening en zorgen te uiten, kunnen ze een directe invloed hebben op de besluitvormingsprocessen die op hen van invloed zijn en kan de FEI op haar beurt sneller de belangrijkste verbeterpunten herkennen. Dit zal de ervaring van grooms comfortabeler en aangenamer maken”, aldus Frank Kemperman van de FEI.

Katan roept op tot delen van ervaringen

“Deze tool bevordert niet alleen transparantie en verantwoordelijkheid, maar zorgt er ook voor dat er binnen de FEI en organisatiecomités in elke fase van het besluitvormings- en planningsproces rekening gehouden wordt met het welzijn en de werkomstandigheden van de grooms”, vertelt Lucy Katan. Ze wijst er wel op dat het effect ervan slechts zichtbaar wordt als er serieus gebruik van wordt gemaakt. Ze hoopt dat leden van de IGA een bewuste poging doen om zowel hun goede als slechte ervaringen te delen.

Onderdeel van FEI HorseApp

Het Grooms Reporting Mechanism maakt deel uit van de FEI HorseApp. Alle grooms met een FEI-account kunnen op die manier gemakkelijk hun rapporten indienen. Deze integratie zorgt ervoor dat rapporten direct worden gekoppeld aan specifieke gebeurtenissen, waardoor er gerichtere verbeteringen mogelijk zijn. Daarnaast kunnen de grooms per evenement meerdere rapporten indienen, waardoor ze doorlopende feedback kunnen geven, tot twee dagen na het evenement. Ook kunnen ervaringen van op het evenement geboden voorzieningen worden gedeeld, zoals de faciliteiten, accommodatie en andere essentiële services.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.