Ga naar hoofdinhoud

FEI past formule Wereldranglijsten tijdelijk aan

De FEI heeft een tijdelijk een nieuw beleid ingevoerd voor het berekenen van de Wereldranglijst van 1 april en blijft deze formule doorvoeren totdat de kalender weer 'normaal' wordt. De FEI heeft deze wijziging doorgevoerd als onderdeel van de maatregelen om de impact van het coronavirus op de FEI-kalender te minimaliseren.

Het nieuwe beleid werd in de eerste instantie besproken met de International Jumping Riders Club (IJRC) specifiek voor de Longines Jumping Rankings, maar wordt nu toegepast op alle rankings waar een doorlopende periode van 12 maanden wordt gebruikt voor de berekeningen.

Geldende periode verlengen

Vanaf 1 april 2020 wordt de periode waarvan de rankingpunten gelding blijven in de disciplines springen, eventing, dressuur en para-dressuur met één maand verlengt en zal met elke nieuwe ranking worden verlengd met een nieuwe maand, totdat er weer met een periode van twaalf maanden gewerkt kan worden.

Punten blijven tellen

Punten die zijn verdiend in ranking-proeven op wedstrijden die plaatsvinden in de Covid-19-periode blijven tellen. Het maximale aantal resultaten dat telt voor elke atleet blijft onveranderd. Dat wil zeggen voor de Longines Jumping Ranking de beste dertig, dressuur de beste acht en eventing en para-dressuur de beste zes.

Overige FEI-disciplines

De rankings van de andere FEI-disciplines mennen, endurance, voltige en reining worden berekend aan de hand van een vaste periode (kalenderjaar of een andere vaste periode), zodat deze onaangetast blijven.

Kort samengevat

  • De Wereldranglijsten die na 29 februari 2020 zijn opgesteld, blijft ongewijzigd (punten zijn geldig voor een periode van twaalf maanden, in dit geval tussen 1 maart 2019 en 29 februari 2020)
  • De Wereldranglijsten die na 31 maart 2020 zijn opgesteld, zijn berekend op basis van de beste resultaten die behaald zijn op evenementen die plaatsvonden tussen 1 maart 2019 en 31 maart 2020.
  • De Wereldranglijsten die na 30 april 2020 worden opgesteld, worden berekend op basis van de beste resultaten die behaald zijn op evenementen die plaatsvinden tussen 1 maart 2019 en 30 april 2020.
  • De Wereldranglijsten die na 31 mei 2020 worden opgesteld, worden berekend op basis van de beste resultaten die behaald zijn op evenementen die plaatsvinden tussen 1 maart 2019 en 31 mei 2020.

Bron: FEI

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook