Ga naar hoofdinhoud

IJRC tegen nieuwe FEI format

Op de website van de International Jumping Riders CLub benadrukken de FEI Jumping Committee (JC)-leden Pedro Veniss en Daniela Garcia dat zij tegen het besluit zijn van drie ruiters per team die deelnemen aan de Olympische Spelen van Parijs 2024. Dit terwijl de brief van het IOC is geaccepteerd door de FEI JC ondanks het feit dat het niet de taak van het IOC is om de kwalificatie en het format van de verschillende sportdisciplines te bepalen.

Veniss en Garcia betreuren het standpunt dat JC-voorzitter Stephan Ellenbruch tijdens de Algemene Vergadering van de FEI in Antwerpen heeft ingenomen ten gunste van het kwalificatiesysteem voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 op basis van teams van drie ruiters. De Braziliaan Pedro Veniss (Worldwide Athletes’ Representative) en de Mexicaanse Daniela Garcia, steunen en delen het standpunt van de ruiters en distantiëren zich van de Jumping Committee steun aan zowel het kwalificatiesysteem als aan teams samengesteld uit slechts drie ruiters zonder dropscore.

Teleurgesteld

Ruiters van de IJRC, NARG en andere continenten verklaren teleurgesteld en bedroefd te zijn over het door de FEI gepresenteerde voorstel. De ruiters komen met hun overwegingen betreffende de FEI General Assambly (Antwerpen november 2021) kort na de Algemene Vergadering van de International Jumping Riders Club in Genève op 10 december 2021.

Bron International Jumping Riders CLub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.