Ga naar hoofdinhoud

Regels WB Vierspannen aangepast, Herman van den Bosch wordt jurylid

Wereldbeker Vierspannen
Bram Chardon met zijn vierspan in de WB Genève 2019. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
De FEI heeft de regels voor de Indoor Wereldbeker Vierspanmennen iets aangepast. Het format van de finale wordt iets korter en er is een regel rondom de strafpunten aangepast. Ook is de Nederlander Herman van den Bosch als internationaal FEI jurylid toegevoegd aan de officials.

De finale van de Wereldbeker bestaat uit altijd uit twee wedstrijddagen. Op de eerste dag worden niet langer twee rondes verreden, maar slechts één ronde. De volgende dag is er dan een finale met een drive-off, waaraan alleen de gekwalificeerden van dag 1 aan meedoen.

Wijziging strafpunten

De regel dat je 20 strafpunten krijgt voor slechts met een deel van de aanspanning fout inrijden of voor fout inrijden zonder een element af te werpen vervalt. Dit kost natuurlijk wel veel tijd en je krijgt wel 20 strafpunten als je verkeerd bent gereden maar dit corrigeert. De vervallen regel was dus een beetje dubbel. Als je met de gehele aanspanning verkeerd rijdt én een element afwerpt wordt de tijd gestopt en de hindernis opnieuw opgebouwd. Je krijgt dan 34 strafpunten.

De nieuwe regels (met wijzigingen in het rood)

Bron: FEI / Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook