Ga naar hoofdinhoud

Rekenfout kost Bertoli Italiaans kampioenschap, FEI laat het er bij

In oktober verloor de Italiaanse eventingamazone Evelina Bertoli de nationale kampioenschappen in Italië met 0,1 punt verschil. Later bleek dat de achterstand veroorzaakt was door een rekenfout. De amazone tekende bezwaar aan om de uitslag recht te zetten, maar de FEI ging daar niet in mee.

De protocollen worden normaal aan de ruiters uitgedeeld op papier tijdens het evenement. Vanwege de coronavirus-pandemie besloot de FEI dat de ruiters de protocollen per e-mail konden aanvragen na de wedstrijd.

Bezwaar

Evelina Bertoli merkte de rekenfout in haar dressuurprotocollen op toen ze de dag na de wedstrijd de uitslag via email kreeg. Hierna heeft ze bezwaar bij de FEI ingediend.

Resultaten worden niet aangepast

De FEI antwoordde met dat de resultaten onder geen enkele omstandigheid kunnen worden gewijzigd als er niet al binnen 30 minuten na de publicatie van de definitieve scores op het evenement bezwaar wordt gemaakt. De FEI verklaarde dat mevrouw Bertoli ‘direct na de dressuurproef de scoreformulieren van de jury had moeten opvragen’.

Bron: Horses.nl/Horseandhound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook